1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Niets is wat het lijkt...

Publicatie op : 13-05-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Niets is wat het lijkt...

209 Hits.
 
 
 
' Je bent op tijd.'
John haalde zijn schouders op.
'Had ik een keus? '
Hij antwoordde niet.' Je hebt de politie er buiten gehouden, zoals we hadden afgesproken?'
'Natuurlijk, ik wil haar graag terug.'
Er gleed een snelle glimlach over zijn knappe gezicht.’ Dat gaat gebeuren. Zit alles erin? Ik waarschuw je.. als je me besodemieterd.'
'Je mag het na tellen,' antwoordde John rustig.
De man bukte zich en trok de tas naar zich toe zonder zijn ogen van hem af te houden. Zijn hart begon sneller te kloppen toen hij de tas open klikte. Ondanks de kou had hij het zweet op zijn voorhoofd staan. Hij floot zachtjes toen hij de bankbiljetten in keurige stapeltjes zag liggen.
'Verdomd, zoveel heb je voor je vrouw over.'
Snel sloot hij de koffer weer en tilde hem op.
'Moet je het niet natellen.'
De man grijnsde. 'Als het niet klopt, weet ik je te vinden.'
'En nu jouw gedeelte van de afspraak. Mijn vrouw.'
'Natuurlijk, ik ben een man van mijn woord. Loop maar mee. Ze is hier vlakbij.'
Hij legde een hand op John zijn schouder en keek hem strak aan,
'Probeer niets uit te halen. We doen het precies zoals is afgesproken. Zo meteen komt ze uit de auto en loopt naar jou toe. Dan mag je haar even omhelzen, wat jij wil. Dan scheiden onze wegen. Oke? '
John knikte. 'Stel mijn geduld niet langer op de proef. Geloof me, het enige wat ik wil is Anna veilig terug.'
Tevreden klopte hij hem op de schouder en draaide zich om. 'We staan hier achter op de parkeerplaats. Een rode Mercedes.'
Hij versnelde nerveus zijn pas en voelde tranen in zijn ogen prikken als hij er aan dacht wat ze haar aan hadden kunnen doen. Ondanks het vroege uur stonden er al meer auto' s op de parkeerplaats en hier en daar liepen mensen al naar het winkelcentrum. Waarschijnlijk werknemers die op tijd wilde beginnen. Zich niet bewust van wat zich voor hun ogen afspeelde.
Een portier van de Mercedes zwaaide open en een jonge vrouw stapte uit.
Ze was knap om te zien, mooi en kwetsbaar. John begon te rennen en spreidde zijn armen. Toen ze elkaar op tien meter waren genaderd begon hij te snikken.
Ze glimlachte, stak een hand in de zak van haar jas en trok een pistool eruit. Aan het eind ervan zat een rare bobbel. Ze drukte af en er klonk een plof. De man viel op zijn knieën met een niet begrijpende blik in zijn ogen. Een rode vlek op zijn buik werd steeds groter.
Anna liep naar hem toe en hurkte bij hem neer, het pistool in haar hand.
' Het spijt me dat het zo is gelopen, John.’
De man met de koffer in zijn hand stond naast haar en legde een arm om haar schouder.
'Ik ben verliefd op hem geworden,' zei ze zacht.' Dit geld is voor ons...dankzij jou kunnen we samen verder.'
John keek haar aan en voelde het leven uit hem wegvloeien. 'Eerlijk gezegd,' zei ze.' Hield ik al heel lang niet meer van je.'
Hij staarde omhoog naar de grijze lucht, Uit een ooghoek zag hij ze samen in de Mercedes stappen en wegrijden.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

11.08.21
Feedback:
Zulke dingen lees ik graag...top!!!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
14.05.21
Feedback:
Goed verhaal, erg sneu voor het slachtoffer. De uitspraak 'Dan mag je haar even knuffelen, wat jij wilt' vond ik eerst wat merkwaardig maar wordt erg duidelijk op het einde. Je aanhalingstekens staan af en toe op rare plaatsen, vooral in het begin van het verhaal maar ook in het midden en op het einde. Als je ze aan de zin vastklemt zonder spaties leest het her en der makkelijker.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
ufo
379
Lezen?
Wraak uit het hiernamaals
318
Lezen?
Gokschuld
309
Lezen?
De koelkast
303
Lezen?
Moederliefde
299
Lezen?