SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Niets aan de hand

Publicatie: | Asko De vries robles

 

Jochem zijn leven was tot nog toe een aaneenschakeling geweest van pesterijen. Altijd en eeuwig was hij  het buitenbeentje en vader en moeder  staken hun kop liever in het zand dan de waarheid onder ogen te komen. De klassenleraar  was vooral begaan met zichzelf en oogluikend liet hij het maar gebeuren. De film spatte van de buis af en zowel ik als mijn vrouw hielden het niet droog.

De gelatenheid van de ouders, de gesjeesde leraar, al snel braken wij en schold ik tegen het beeldscherm uit pure onmacht. Jochem hing zichzelf  in zijn slaapkamer  op .... Moeder  haar ogen schoten eindelijk wagenwijd open, maar nu was het te laat.

‘Verdomme ...’ ga ik tekeer tegen de ondertiteling die chronologisch afloopt.

Zelf voel ik dat  mijn agressie hand in hand gaat met mijn angst om  te sterven. De zin van het bestaan is voor mij zaligmakend.

Mijn vrouw knijpt zachtjes in mijn hand.

‘ Het is maar een film ...’  fluistert ze

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.