SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Niet vergane glorie

Publicatie: 20.11.2020 | Eelco Visser

Nooit zal ik het meer vergeten: de beladen wedstrijd om de koppositie in de jeugdselectieklasse. Het was maart 1971. We hadden nog iets goed te maken. In de eerste wedstrijd van het seizoen hadden we onverdiend van hen verloren. Een doelpunt in blessuretijd had ons toen op een 2-1 achterstand gezet. Een doelpunt met een luchtje van buitenspel. In de opwinding achteraf was het uit de hand gelopen. De vechtende spelers, onbegrijpelijk maar waar, waren nadien voor drie wedstrijden geschorst. Halverwege het seizoen kregen we de kans op revanche. Een punt stonden we op de koploper achter.

Vol goede moed vertrokken we in een karavaan van auto’s met ouders en grootouders, naar de wedstrijd in Delfzijl. We waren in vorm en hadden er zin in. Het spel ging op en neer. Dan weer hadden zij het veldoverwicht, dan weer waren wij wat beter aan de bal. Tot dat ene moment waarop we de wedstrijd volledig in ons voordeel beslisten. Ver in de tweede helft bij de stand 1-1 greep hij zijn kans. Een afgeslagen corner. De bal vloog met een sierlijke boog weg van het doel van de tegenstander. Onze aanstormende linker middenvelder zag de bal komen. Op meer dan twintig meter van het vijandelijke doel, links aan de rand van het strafschopgebied, nam hij hem vol op de pantoffel. Wij hoorden de bal slechts suizen. Als een granaat sloeg die in in de bovenhoek. De stang achter de doelpaal, links voor de keeper rechts voor de schutter, trilde. Vriend en vijand waren het erover eens, een wereldgoal. Zelfs bijna vijftig jaar na dato werd hij in Delfzijl, tijdens het bijwonen van een uitwedstrijd van zijn favoriete club, door een toeschouwer nog herinnerd aan dit doelpunt. Een man tikte mij op de schouder en zei: ‘Weet u nog dat u ooit op dit veld een doelpunt scoorde? Ik was erbij en heb uw doelpunt nooit vergeten.’ Ik keek hem verrast aan. Hoe zou ik het niet weten? Dat hij zich het doelpunt herinnerde, dat begreep ik wel. Maar dat hij mij herkende... Het moest mijn loopje zijn.

WAARDERING

HITS:

375

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
20.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Leuk!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.