Ewald Hagedorn

Niet te geloven

© Ewald Hagedorn op 04.03.2022.

‘Goedemiddag. Hier volgt het nieuws van vijf uur, verzorgd door de Radionieuwsdienst van het ANP.
- In de Noorse hoofdstad Oslo is aan de Russische president Wladimir Poetin de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt. Poetin ontvangt de prijs voor zijn niet-aflatende inspanningen de verstandhouding tussen Rusland en de NATO-landen te harmoniseren. Verder benoemt het Nobelcomité dat de prijs toekent, Poetins onvoorwaardelijke inzet bij de totstandkoming van het Vredesverdrag van Kiev.
- Paus Benedictus zal Goede Vrijdag bekendmaken dat voortaan ook vrouwen het priesterlijk ambt mogen bekleden en dat een celibatair leven nog wel de voorkeur heeft, maar niet langer verplicht zal worden gesteld. Vaticaankenners verwachten dat de paus ook inzake geboortebeperking, abortus en homoseksualiteit een meer progressieve weg wil inslaan.
- In Centraal-Afrika hebben steeds meer landen met een voedseloverschot te kampen. Pakhuizen puilen uit en deskundigen vrezen dat op termijn een explosieve toename van obesitas-patiënten valt te verwachten. President Biya van Kameroen heeft vandaag zijn buurlanden opgeroepen om een gezamenlijk voedseldonatieprogramma op te starten om zo het tij te keren. Met name Scandinavië en het relatief arme West-Europa zouden voor deze donaties in aanmerking komen.
- De wereldwijde afkoeling van de aarde zet nog altijd door. Naar verwachting zullen de komende jaren in Nederland minimaal vier Elfstedentochten per jaar kunnen worden georganiseerd. De liefhebbers van zonnig en warm zomerweer zullen daarentegen steeds minder vaak aan hun trekken komen, verwachten meteorologen van het KNMI. Alleen in landen rond de evenaar zullen temperaturen van rond de twintig graden nog regelmatig worden gemeten. Ondanks de koele zomers zullen we steeds vaker met een bijenplaag te maken krijgen. Volgens deskundigen is dit het gevolg van de extreem lage mate van luchtvervuiling.
- Dan het overig binnenlands nieuws. Een vrouw uit Leidsche Rijn heeft Koning Willem-Alexander beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Tijdens zijn studententijd zou de toenmalige kroonprins de vrouw op een corpsfeest onzedelijk hebben betast. Volgens de vrouw, die anoniem wil blijven, heeft de prins destijds, tijdens een polonaise, meerdere malen zijn onderlichaam tegen haar billen aangedrukt. De Rijksvoorlichtingsdienst verklaart dat de koning hier geen actieve herinnering aan heeft en zich er ook niet in herkent. Bronnen rond het koninklijk huis melden dat de vrouw een schikking is aangeboden. Over de hoogte van het bedrag is niets bekendgemaakt.
- Voor de tiende maand op rij zijn de huizenprijzen in Nederland fors gedaald. Een gemiddeld huis kost nu iets meer dan honderdduizend euro, zo’n zeventig procent minder dan twee jaar geleden. Om leegstand tegen te gaan, roept het kabinet mensen op om zoveel mogelijk van de nieuwe R&B-regeling gebruik te maken.
- In Amsterdam hebben feministische actievoerders vanmorgen vroeg de etalageramen van enkele boekenwinkels beklad. Aanleiding is de verkoop van de romans Trillend van Genot en Gek van Begeerte van de succesvolle schrijver Ewald Hagedorn, waarin volgens de actievoerders vrouwen louter als lustobject worden weggezet. De schrijver zelf was niet voor commentaar bereikbaar. Er zijn twee aanhoudingen verricht. Een woordvoeder van Uitgeverij De Bezige Bij laat weten dat de verkoopcijfers van beide boeken in een dag tijd explosief zijn gestegen.
- Tot slot heeft u nog de weersverwachting tegoed. Vanavond en vannacht vanuit het zuidwesten hier en daar wat weer. Pas in de loop van morgenochtend in het hele land, met uitzondering van de noordelijke provincies en de Waddeneilanden, weer iets meer weer van enige betekenis. Tot zover het nieuws van vijf uur, om zes uur is ons volgende bulletin.’
Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
10-03-2024

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering, in cijfers, te geven. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  16.06.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Graag gelezen, ik gun je dat het nieuwsbericht waarheid wordt en dat je als gevierd schrijver met de nodige bestsellers op naam verder kunt gaan met andere hobby's. Grt.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  09.03.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  wat cynisch ewalt maar wel waar! Erg graag gelezen! Hoe gaat het met jou? Volg je de ontwikkelingen op de voet? Ik moet veel aan je denken! Dag lieve Ewalt ik ga morgen even naar mijn broer misschien en ik heb ook weer wat geschreven maar je houdt niet van mijn stijl en dat is je goed recht! Dank je wel en tot schrijfs! Een kus
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ewald Hagedorn 12.03.22
   Dank voor het lezen en de sterren, Ingrid.
   Mijn advies: beter om veel te denken aan mensen die je wél persoonlijk kent, dan aan iemand van wie je alleen maar een naam weet en z'n profielfoto kent.
   Wat jouw eigen schrijfwerk betreft: ik heb zeker geen moeite met je stijl, wel is het zo dat de onderwerpen die je kiest mij meestal niet aanspreken. Er verschijnen jaarlijks kilometers boeken over persoonlijk lijden, zowel psychisch als fysiek, ik sla het allemaal over. Ook mijn eigen 'leed' deel ik niet met de wereld.
   Om op mijn naam terug te komen: jammer dat je die consequent fout schrijft. Ik zie dat je dat bij andermans namen ook regelmatig doet. Een heel fijn weekend verder.
   • Ewald Hagedorn 08.04.22
    @Ingrid2 Ingrid, een bepaalde stijl of onderwerpkeuze spreekt me aan of juist niet. De kwalificatie goed of niet goed wil ik daar totaal aan niet verbinden. Jij bent jij en ik ben ik en overduidelijk zijn wij twee heel verschillende persoonlijkheden.
    Ik wens je het allerbeste en een heel goed weekend.
   • Ingrid Karstenx 08.04.22
    ja dat is wel slordig Ewald! Toch lees ik dat het leven je niet makkelijk afgaat en dat je het met cynisme en humor doet, dat cynisme is me onbekend. Maar de humor heb ik ook! Je kunt leed indirect beschrijven en direct, jij kiest voor een indirecte manier en dat is je goed recht. Ik vind niet al je stukjes interessant maar dit spreekt me zeer aan. Toch denk ik nog steeds dat je je gevoel een beetje moet volgen met schrijven. Je schrijft wel erg beschouwelijk en ik een beetje te veel met gevoel. Maar het ene is nog zo slecht nog niet. Het gaat je goed Ewald! Groetjes

  Je kunt ook een waardering, in cijfers, geven voor deze publicatie!
  Klik op Waardering bij de mogelijkheden.
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!