Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Niet meer alleen

Publicatie: 20 september 2020

Ik loop met toenemende ongerustheid naar de bushalte. Waarom reageert Azra niet op mijn berichten? Ik heb haar al zeker acht berichten gestuurd en meer dan tien keer gebeld. Azra heeft haar mobiele telefoon altijd bij de hand. Het is niks voor haar om niet te reageren. Er moet iets aan de hand zijn! 

    Ik stap in de bus en ga zitten naast een jong meisje van ongeveer zeven jaar. Tijdens de rit van precies 10 minuten, komen allerlei gedachten in me op. Azra is pas twee maanden in Nederland en is vandaag voor het eerst alleen gaan winkelen. Wat als haar iets is overkomen? Ze kent het land niet.
    Als de bus stopt op de hoek van de straat, waarin mijn huis staat, stap ik uit en ren naar het huis toe. Ik haal mijn sleutels uit de tas en gooi de voordeur open.
    ‘Happy Birthday Ben!!!’
    Geschrokken kijk ik naar mijn familieleden die in de woonkamer staan en naar me lachen. Azra staat erbij. Ze loopt lachend naar me toe.
    ‘Gefeliciteerd, schat,’zegt ze en drukt een kus op mijn wang. Ik kijk haar met een glimlach aan.
    ‘Ik maakte me erge zorgen om je, toen je niet reageerde. Was dit waar je mee bezig was?’
    ‘Sorry, schat. Ik was inderdaad hiermee bezig. Je werkt keihard. Een verrassing voor je jaardag leek me op zijn plaats.’
    ‘Je bent een engel, weet je dat?’
    Ik leg mijn armen om haar middel en trek haar naar me toe.
‘Ik hou van je,’zegt ze, terwijl ze haar voorhoofd tegen de mijne legt. Ik voel haar adem langs mijn wang strijken.
‘Ik hou ook van je…Ik wist nooit dat het zo prettig was om iemand in je leven te hebben, die zoveel om je geeft.’
Ze antwoordt niet. Ik voel hoe ze haar lichaam tegen de mijne aanduwt alsof ze elk stukje huid van me wilt voelen tegen de hare. Dan herinner ik me dat de ruimte vol zit met familie.
    ‘Azra, er zijn mensen hier.’
    Snel laat ze me los en glimlacht.
    ‘Kom maar, schat. We hebben heel wat leuke dingen te doen vanavond. Met de familie erbij en erna zonder de familie.’
Ik grinnik en kijk rond in de ruimte, die er heel sierlijk uit ziet. Hoe heeft ze dit allemaal zo snel klaargespeeld? Ik kijk naar Azra, die in gesprek is met mijn moeder. Ja, het is erg fijn om iemand te hebben, die om je geeft en die je begrijpt. Iemand, die je elke dag thuis op wacht. Even moet ik terug denken aan de tijden waarop ik elke dag na het werk naar een leeg huis terugkeerde. Ik had toen wel een vriendinnetje met wie ik af en toe seks had. Dat was heel erg fijn. En dit? Het is niet hetzelfde. Maar dit is dus duidelijk beter dan seks.

WAARDERING
HITS
449
AANGEPAST: 21-10-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
21.09.20
Graag je feedback a.u.b.:
Beste Azra, er zit niet zo veel 'verhaal' in het verhaal. Een verhaal hoeft niet bol te staan van de gebeurtenissen, maar er moet wel íets gebeuren om het tot een verhaal te maken.

Klein puntjeL In het Nederlands wordt geen sex maar seks geschreven. Ook afgeleide woorden zoals seksueel, seksualiteit et cetera.
Alleen bij sexappeal en safe sex wordt de Engelse spelling gehandhaafd.

Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Angela Audhoe 23.09.20
  Dank u voor de feedback.

  Ik heb er bewust voor gekozen om het woordje 'sex' zo te laten. In de opdracht staat het woordje namelijk zo geschreven en ik wou geen veranderingen aanbrengen in de zinnen die in de opdracht zijn gegeven.
  • Ewald Hagedorn 24.09.20
   Beste Angela, zoals je misschien hebt gezien, heeft de redactie een aanpassing in de opdracht gedaan. Ook jij kan je verhaal aanpassen, ik neem aan dat je dat weet. Zo niet, rechts onderaan kun je op bewerken klikken.
   Vriendelijke groet,
   Ewald Hagedorn

   PS tutoyeren praat gemakkelijker. Schrijvers onder elkaar...
  • Ewald Hagedorn 24.09.20
   @Redactieteam Soms kunnen er foutjes insluipen, prima als dat wordt erkend en hersteld.
  • Redactie Schrijverspunt 24.09.20
   @Ewald Terechte opmerking Ewald. We hebben het aangepast. Excuses Angela.
  • Ewald Hagedorn 24.09.20
   Duidelijk, Angela, je denkwijze is begrijpelijk. Ik kende de opdracht niet. Ben dan wel benieuwd wie deze opdracht heeft bedacht en geschreven. Nogal slordig, op een schrijfsite.
21.09.20
Graag je feedback a.u.b.:
Met plezier gelezen. Net iets meer omschrijving van de omgeving e.d. kan het verhaal net iets beter maken.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig