Voor schrijvers, door schrijvers
968 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

416 Hits

Publicatie op:
De klauw

Zijn hand was al bij de geboorte grotesk te noemen en het eerste wat de dienstdoende arts ontwaarde was een klauw, die zich door de bloederige massa heen een weg naar buiten baande.

Gevolgd  niet door de geboorteschreeuw maar vader die zich wezenloos schrok, toen hij voor de eerste maal oog in oog kwam te staan met  de klauw.

Moeder baarde een verder gezonde zoon, die niets mankeerde, behalve dan  een hand  met het aanzicht van een kermisattractie.

Zoontje groeide op en op school was hij een buitenstaander en een zonderling, al vanaf dag een.

Zijn hand was mikpunt van vele pesterijen en de meisjes in de klas staken hun afkeer niet onder stoelen of banken , desondanks blonk  hij uit wat intelligentie betreft en  feilloos  citeerde hij uit het  schrift van  de klauw. Ver voor onze jaartelling was er namelijk een stam geweest  van klauwachtige wezens, hun linkerhand  scheen grotesk te zijn geweest en was klaarblijkelijk in het bezit van magische krachten en werd ook wel de toverhand genoemd.

Deze  magische hand  scheen afkomstig te zijn van de oppergod Zeus en  het  verhaal ging  dat de specifieke vorm zijn oorsprong vond  in  een creatuur van gene zijde, die zijn klauwen sloeg in om het even wie. Zo omschreef de mythe zijn groteske hand als een voortvloeisel van de oppermacht. De pijn en eenzaamheid werden er echter niet minder om.

Op School slaagde hij ternauwernood en het schoolbal was niet aan hem besteed.

Moederziel alleen zat hij op de zolderkamer zijn hoefnagels te knippen en zijn klauw te fatsoeneren, de aanblik die de spiegel hem bood sneed dwars door zijn ziel.

 Zijn toekomst zag hij somber in en hij vreesde het ergste, nooit zou  hij een vrouw vinden of kinderen krijgen, immers ook zijn  DNA was vervlochten  met de klauw  en zodoende  stevende hij af op een voortijdig einde. Diezelfde nacht sloeg hij de klauw aan zichzelf.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De klauw"

09.02.20
Feedback schrijfkwaliteit
Correctie ivm oude waarderingen.
 • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Rianne Bagerman 10.02.20
  Dit had maar zo een lang verhaal kunnen worden :-) Ik was bijna teleurgesteld dat het zo afliep... Desalnietemin vond ik het leuk geschreven. Het begin vond ik ook erg goed.

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • Op losse schroeven (368) H.o.p.e 24-04-2020

  Op losse schroeven... Zittend op een vreemd bed, denk ik na. Het kraakt. Er missen schroeven. Was het zoals ik het verwacht had? Was het zoals ik het gehoopt had? Was het zoals het me toegezegd was? Op...

  Lees meer: Op losse schroeven