Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 794

nein, es gibt keine Flappen

‘Mevrouw Jitka, u kunt de gebaksvorkjes weer meenemen, er is vandaag geen taart te verdelen!’
‘No, there are no flaps, no flaps at all. Nein, es gibt keine Flappen. Non, il n’y a pas des flappes’ grapte de notaris guitig na beperkte voorlezing van het uit te voeren testament.

Het werd in één keer doodstil aan tafel. Je kon werkelijk een erfgenaam horen vallen en die vallen nooit stil, maar meestal erg lawaaiig. De opgetrommelde familie was met grote stomheid geslagen. Hè wat? Dat was raar. Geen flappen, maar hoe kon dát nou?

Ze hadden elkaar in geen jaren gezien, zoals dat tegenwoordig gebruikelijk is. In het bejaardenhuis kwam z’n familie eigenlijk ook nooit meer op bezoek, daar hadden ze écht geen tijd voor en dat had allemaal toch geen zin meer want die ouwe was knetterknal dement en lag al zo lang te kwijlen en op apegapen. Maar nu zijn ze er allemaal wel om de verwachte vette buit te verdelen. Maar geen flappen en dus geen buit? Viel dat even vies tegen.
‘En ook misschien niet een paar knapperige flapkes, gewoon voor de gezelligheid?’ vroeg oom Jan brutaal. ‘Of wat kleine flapjes dan, want anders zijn we hier helemáál voor nixnul gekomme gebenne!’

Tja, moderne erfgenamen durven dat vandaag de dag allemaal maar mooi te zeggen, dat was vroeger toch echt anders. Tja, geld en vooral gratis geld haalt de beste eigenschappen bij een mens naar boven. Dat waren de woorden die hij dagelijks hoorde op kantoor toen hij zelf nog kandidaats was, mijmerde de notaris.


Ik zat erbij als getuige, luisterend naar het drukke gepraat van deze familie. Ik zei het al, ze hadden elkaar lang niet gezien en gesproken en ik dacht, zo word ik later dus óók verdeeld, als óók ik er niet meer ben, als óók ik met bekende bestemming ben vertrokken.

Himmeldonnerwetter, dat wordt straks nog lachen. Ik wou dat ik die verhitte koppen kon zien, dat ik dát moment na mijn eigen levensdood nog live zou kunnen meemaken. Of anders in uitzending gemist als ik op dat moment onverwachts verhinderd ben.
‘En nee, u kunt na afloop ook niet naar het casino gaan om te proberen de erfenis te verdubbelen. Dat is natuurlijk jammer. En hierbij sluit ik deze vergadering of had u al een speeltafel gereserveerd?’
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© monsieur Robert
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 397
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "nein, es gibt keine Flappen"

Geschreven door monsieur Robert . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!