Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

626 Hits

Publicatie op:
Nachtmerrie
Een levenloze maan van ijs schijnt op het pikzwarte strand van Reynisfjara. Alle trollen zijn verzameld, gereed om de middernachtelijke riten uit te voeren.

Bárður die in de Rauðfeldar kloof woont en talrijke doden op zijn actief heeft neemt de leiding.
Angst, wanhoop en het kwade overheersen, honden huilen en de koude versplinterd de sterren tot fracties van toen.

Ik sta in het duister en hoop niet op te vallen maar toch, de broeierige blik van Barður heeft me gevonden. Ik schreeuw het uit maar er komt geen klank uit mijn mond, ik ben bevroren.
Hij komt dichterbij, grijpt me bij de haren en neemt me mee..Ik volg willoos, gevangen in een gevoel van overgave aan zijn stinkende, afstotelijke aantrekkingskracht.

Er klinkt muziek...of nee, het zijn de razende golven die het tomeloze ritme beuken waarop de ijswind tesamen met het zwarte zand hun oneindige, versmolten spiraal dansen.

Donker, eindeloos verdriet overspoeld me, waar is de tederheid naartoe die gisteren mijn metgezel nog was...


Als een zeepbel uiteengespat in een boze droom?

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Nachtmerrie"

© Diane Thone

In elke boekenwinkel: