Maryse Van Hal

Nachtelijke romantiek in de tuin

© Maryse Van Hal op 04.04.2021.

Alleen de wind hoorde me toen ik het huis uit sloop en de koelte van de nacht in liep. Er was een beetje maanlicht, het tuinpad lag er wat spookachtig bij en ook de bomen en struiken wierpen vreemde schaduwen. Ik stapte weg van het huis de tuin in. Overal hoorde ik onbekend geritsel en geschuifel. Ik voelde me eigenlijk wat onbehaaglijk, wat te zot voor woorden was want ik was gewoon in mijn eigen veilige tuin. Ineens klonk boven me een akelige roep, ik keek omhoog en zag een grote uil star naar me kijken. Terwijl ik naar de uil keek, trapte ik per ongeluk op een egel, die wel heel erg stekelig reageerde: ze dropte een cadeautje in mijn voet. Lichtjes hinkend liep ik verder, maar stond plots oog in oog met een vos, zijn ogen keken kwaad in de mijne, hij dreigde met zijn tanden. De tuin beschouwde hij blijkbaar als zijn domein. Mijn hart sloeg over, hoe zat het weer: zijn vossen halve wolven en scheuren ze soms mensen in stukken? Maar gelukkig verdween de vos snel in het duister. Ondertussen was ik het mikpunt van een horde muggen, met honderden zaten ze op mijn blote armen. Dan dook uit het nachtelijke niets ineens een koppel vleermuizen naar mijn hoofd. Ze scheerden veel te dicht voorbij. Zochten ze motten in mijn haar? Ze leken wel vliegende vampieren met hun vreselijke klauwen en scherpe tanden. Ik was zo geschrokken dat ik steun moest zoeken tegen een boom, waarbij ik mijn hand midden in het web van een harige zwarte spin zette. Een pijnlijke beet was het directe gevolg, maar ze viel ook nog eens mijn nachtkleed in. Ik begon wild schuddend te dansen en trok alles uit. Al dansend raakte mijn voet een mierennest. In een mum van tijd kropen ze over mijn voeten en langs mijn benen omhoog. Ik schudde en danste nog harder. Ik liep snel terug naar het huis, maar onderweg zag ik twee lichtgevende gifgroene ogen naar me gluren. Ze behoorden duidelijk toe aan iets monsterachtigs groot, maar nu zou ik mijn leven hard verdedigen. Ik nam een afgebroken tak en ging het beest net zijn kop inslaan, toen het miauwde. Ik stond ondertussen op mijn benen te trillen, mijn naakte ik had het behoorlijk koud. Ik had genoeg gezien en vooral gevoeld en liet de tuin maar over aan de dieren van de nacht. Net voor ik binnen ging, trapte ik nog even op de staart van een grote bruine rat. Dat arme beest schrok zo dat ze een meter de lucht in sprong waarbij ze, nogal ongelukkig voor mij, op mijn naakte rug landde. Van schrik beet me ze behoorlijk hard. Ik schudde haar af, sprong het huis in en struikelde over onze grote hond, die voor de achterdeur aan het slapen was. Ik viel met mijn hoofd op de tegelvloer. De hond sliep verder.
 
Noot van de schrijver:Ik ontvang graag feedback

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  05.04.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  "Des Guten zu viel", zeggen de Duitsers.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  05.04.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuk verhaal, Maryse! Een complete jungle in je eigen tuin.
  Een tip: Persoonlijk zou ik wat vaker op een nieuwe regel beginnen i.p.v. alles achter elkaar door te schrijven. En misschien af en toe een witregel ertussen. Maar dat is alleen mijn mening, een ander denkt daar waarschijnlijk weer heel anders over.

  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 584
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Jan van Beek: Vermoorde onschuld

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.