Voor schrijvers, door schrijvers
963 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

60 Hits

Publicatie op:
Nachtelijke romantiek in de tuin
Alleen de wind hoorde me toen ik het huis uit sloop en de koelte van de nacht in liep. Er was een beetje maanlicht, het tuinpad lag er wat spookachtig bij en ook de bomen en struiken wierpen vreemde schaduwen. Ik stapte weg van het huis de tuin in. Overal hoorde ik onbekend geritsel en geschuifel. Ik voelde me eigenlijk wat onbehaaglijk, wat te zot voor woorden was want ik was gewoon in mijn eigen veilige tuin. Ineens klonk boven me een akelige roep, ik keek omhoog en zag een grote uil star naar me kijken. Terwijl ik naar de uil keek, trapte ik per ongeluk op een egel, die wel heel erg stekelig reageerde: ze dropte een cadeautje in mijn voet. Lichtjes hinkend liep ik verder, maar stond plots oog in oog met een vos, zijn ogen keken kwaad in de mijne, hij dreigde met zijn tanden. De tuin beschouwde hij blijkbaar als zijn domein. Mijn hart sloeg over, hoe zat het weer: zijn vossen halve wolven en scheuren ze soms mensen in stukken? Maar gelukkig verdween de vos snel in het duister. Ondertussen was ik het mikpunt van een horde muggen, met honderden zaten ze op mijn blote armen. Dan dook uit het nachtelijke niets ineens een koppel vleermuizen naar mijn hoofd. Ze scheerden veel te dicht voorbij. Zochten ze motten in mijn haar? Ze leken wel vliegende vampieren met hun vreselijke klauwen en scherpe tanden. Ik was zo geschrokken dat ik steun moest zoeken tegen een boom, waarbij ik mijn hand midden in het web van een harige zwarte spin zette. Een pijnlijke beet was het directe gevolg, maar ze viel ook nog eens mijn nachtkleed in. Ik begon wild schuddend te dansen en trok alles uit. Al dansend raakte mijn voet een mierennest. In een mum van tijd kropen ze over mijn voeten en langs mijn benen omhoog. Ik schudde en danste nog harder. Ik liep snel terug naar het huis, maar onderweg zag ik twee lichtgevende gifgroene ogen naar me gluren. Ze behoorden duidelijk toe aan iets monsterachtigs groot, maar nu zou ik mijn leven hard verdedigen. Ik nam een afgebroken tak en ging het beest net zijn kop inslaan, toen het miauwde. Ik stond ondertussen op mijn benen te trillen, mijn naakte ik had het behoorlijk koud. Ik had genoeg gezien en vooral gevoeld en liet de tuin maar over aan de dieren van de nacht. Net voor ik binnen ging, trapte ik nog even op de staart van een grote bruine rat. Dat arme beest schrok zo dat ze een meter de lucht in sprong waarbij ze, nogal ongelukkig voor mij, op mijn naakte rug landde. Van schrik beet me ze behoorlijk hard. Ik schudde haar af, sprong het huis in en struikelde over onze grote hond, die voor de achterdeur aan het slapen was. Ik viel met mijn hoofd op de tegelvloer. De hond sliep verder.
 
Noot van de schrijver:Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Nachtelijke romantiek in de tuin"

05.04.21
Feedback schrijfkwaliteit
"Des Guten zu viel", zeggen de Duitsers.
 • Waardering schrijfkwaliteit
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Maryse Van Hal 05.04.21
  Dat was eigenlijk ook de bedoeling, maar leest blijkbaar zo niet... Bedankt voor je review!

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • Hij blijft (318) Eelco Visser 18-04-2020

  Zijn huisraad heeft Paul ingeladen. De achterbank van zijn oude Fiat Ritmo ligt volgestouwd met kleding. In de aanhangwagen een paar stoelen en een oud dressoir. Aangemoedigd door het programma Ik...

  Lees meer: Hij blijft