1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Na corona. Wees gewaarschuwd ;)

Publicatie op: 25-02-21

Fabiënne Koppe

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Na corona. Wees gewaarschuwd ;)

220 Hits.

Met de beste bedoelingen

Ik zet de pan op tafel. Na urenlang stoven is het taaie vlees eindelijk zacht. Het braadvocht pruttelt nog na. Hij ruikt eigenlijk best lekker, bedenk ik me. Ik zie dat er nog een laurierblaadje in de pan dobbert en probeer het er met mijn vork uit te vissen. Mijn vork blijft steken in een stuk vet aan een bot. Het bot glibbert eraf en plonst terug in de pan. Ik kijk mijn kinderen aan. Het lijkt of ze verrukt zijn bij het zien van zoveel vlees. Dat zullen ze hierna niet meer krijgen.

Ik voel me opgelucht. Hoe anders was dat gisteren, toen Paul de boodschappen in de keuken zette. Hij had de biologische melk niet kunnen vinden, zei hij. Voor zichzelf had hij weer de lasagne bolognese gekocht, zonder Beter Leven keurmerk, en, oh déjà vu, hij had niet gezien dat er maar 1 ster gekleurd was op de kipfilet. ‘Broodje worst?’ vroeg hij de meiden, terwijl hij een multipack knakworsten de lucht in hield. Mijn kaken verstarden en mijn bloed kookte. Ik zag Loïs naar me kijken. Zij begrijpt gelukkig wat een vreselijke vader ze heeft. Tess vindt haar vader nog geweldig. Tot het moment dat ook zij inziet hoe hij de wereld waarin zij nog zoveel wil beleven, kapot maakte.

Sinds de nieuwsberichten over het verband tussen corona en de behandeling van dieren als producten, dacht ik bij Paul een verschil te merken. Hij stemde in om vaker met mij en de kinderen vegetarisch te eten en vond de vegetarische bitterballen niet van echt te onderscheiden. Zelfs de verhitte discussies elke zomer weer over de hoeveelheid vlees op de barbecue, waren door het virus in de kiem gesmoord.

Maar ik dwaal af. Waar het om gaat is dat het de goede kant op ging, met Paul. Totdat de gewenning aan corona intrad. Ik zag het bij andere mensen en helaas dus ook bij Paul. Zodra mensen de kans krijgen pakken ze hun oude, vervuilende leventje weer op. Met alle gevolgen van dien. Zelfs de zalm die Paul gisteren meebracht had geen keurmerk. Terwijl hij weet dat hij hiermee de oceanen leeg trekt! ‘Die andere is zo duur,’ zei hij. Man, denk ook eens aan je kinderen, wilde ik zeggen, maar ineens besefte ik dat hij niet zou veranderen. Hij zou niet vanzelf stoppen. Als iemand in staat is de wereld van zijn eigen kinderen kapot te maken, dan moet je als moeder je kinderen beschermen en diegene in de pan hakken.

Ik kijk mijn kinderen aan. ‘Iemand nog iets, of zullen we aan het toetje beginnen?’

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

26.02.21
Feedback:
Brrrrr, luguber. Geweldig!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
En het is toch zo’n heerlijk joch
322
Lezen?
De schrijver die niet schrijft 
279
Lezen?
Feedback
217
Lezen?