Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

150 Hits

Publicatie op:
Na corona. Wees gewaarschuwd ;)

Met de beste bedoelingen

Ik zet de pan op tafel. Na urenlang stoven is het taaie vlees eindelijk zacht. Het braadvocht pruttelt nog na. Hij ruikt eigenlijk best lekker, bedenk ik me. Ik zie dat er nog een laurierblaadje in de pan dobbert en probeer het er met mijn vork uit te vissen. Mijn vork blijft steken in een stuk vet aan een bot. Het bot glibbert eraf en plonst terug in de pan. Ik kijk mijn kinderen aan. Het lijkt of ze verrukt zijn bij het zien van zoveel vlees. Dat zullen ze hierna niet meer krijgen.

Ik voel me opgelucht. Hoe anders was dat gisteren, toen Paul de boodschappen in de keuken zette. Hij had de biologische melk niet kunnen vinden, zei hij. Voor zichzelf had hij weer de lasagne bolognese gekocht, zonder Beter Leven keurmerk, en, oh déjà vu, hij had niet gezien dat er maar 1 ster gekleurd was op de kipfilet. ‘Broodje worst?’ vroeg hij de meiden, terwijl hij een multipack knakworsten de lucht in hield. Mijn kaken verstarden en mijn bloed kookte. Ik zag Loïs naar me kijken. Zij begrijpt gelukkig wat een vreselijke vader ze heeft. Tess vindt haar vader nog geweldig. Tot het moment dat ook zij inziet hoe hij de wereld waarin zij nog zoveel wil beleven, kapot maakte.

Sinds de nieuwsberichten over het verband tussen corona en de behandeling van dieren als producten, dacht ik bij Paul een verschil te merken. Hij stemde in om vaker met mij en de kinderen vegetarisch te eten en vond de vegetarische bitterballen niet van echt te onderscheiden. Zelfs de verhitte discussies elke zomer weer over de hoeveelheid vlees op de barbecue, waren door het virus in de kiem gesmoord.

Maar ik dwaal af. Waar het om gaat is dat het de goede kant op ging, met Paul. Totdat de gewenning aan corona intrad. Ik zag het bij andere mensen en helaas dus ook bij Paul. Zodra mensen de kans krijgen pakken ze hun oude, vervuilende leventje weer op. Met alle gevolgen van dien. Zelfs de zalm die Paul gisteren meebracht had geen keurmerk. Terwijl hij weet dat hij hiermee de oceanen leeg trekt! ‘Die andere is zo duur,’ zei hij. Man, denk ook eens aan je kinderen, wilde ik zeggen, maar ineens besefte ik dat hij niet zou veranderen. Hij zou niet vanzelf stoppen. Als iemand in staat is de wereld van zijn eigen kinderen kapot te maken, dan moet je als moeder je kinderen beschermen en diegene in de pan hakken.

Ik kijk mijn kinderen aan. ‘Iemand nog iets, of zullen we aan het toetje beginnen?’


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Na corona. Wees gewaarschuwd ;)"

© Fabiënne Koppe
26.02.21
Feedback:
Brrrrr, luguber. Geweldig!
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel