1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 29-01-2021

Hits: 319

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Morto

Aangepast: 31-01-2021
Uit Antilliaanse verhalen.
Morto (1979)
“Is Curaçao nou echt zo’n gevaarlijk eiland Fred? ” Hij keek mij verbaasd aan.
In mijn kleine huisje gelegen in de wijk Abrahams deed de ventilator enorm zijn best om mij enige verkoeling te verschaffen. Dat lukte maar ten dele. Na mijn middagslaapje voelde ik dat mijn kussen nat was van het zweet. Buiten trilde de lucht. De mannetjes cicaden waren druk bezig om met veel lawaai de vrouwtjes te imponeren. Wat een lawaai. In de eerste dagen op Curaçao dacht ik, bij het horen van zoveel lawaai, dat de bouwvakkers aan het werk waren. Toen ik mijn Antilliaanse buren vroeg wie er toch zo aan het boren was, kwamen ze niet meer bij van het lachen.
Terwijl ik in de koelkast naar een biertje zocht, stoorde de tv weer enorm. Op mijn kleine portable kon ik maar twee zenders ontvangen. Curaçao 1 en 2. Veel praatprogramma’s, Spaanse soapseries en bijna elke dag aviso di morto. Verdrietige muziek omlijstte dan dit programma. “Elke dag zoveel moorden?” dacht ik weleens. Zou de hitte de agressie van de Curaçaoënaar parten spelen? Was het wel verstandig geweest om naar Curaçao te verhuizen? Ik zette de tv uit en liep, over een stoffig pad, waar loslopende geiten de weg blokkeerden, naar mijn collega Fred. Fred woonde met vrouw en kinderen op steenworp afstand van me. Ik ging er weleens eten. Fred was net tv aan het kijken, toen opdat moment er weer een uitzending van aviso di morto het tv-scherm vulde.
“Is Curaçao nou echt zo’n gevaarlijk eiland Fred?” Hij keek mij verbaasd aan. “Wat bedoel je Jan.” “Nou elke dag zoveel moorden.” “Moorden?” “Ja, morto betekent toch moorden? Een bulderend gelach galmde door de woonkamer. “Jan, aviso di morto zijn de overlijdensadvertenties hier op Curaçao, meer niet” Op dat moment wist ik even niet waar ik kijken moest. Wat een blunder.curacao
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

30.01.21
Feedback:
Leuk verhaal Jan!
Show more
29.01.21
Feedback:
Mooi ingekleurde impressie
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Billenkoek
604
Lezen?
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
585
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
579
Lezen?