Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 559
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Mooie krullen

| Harry Boerkamp
‘Wat heb je nu weer gedaan?’ riep Elsbeth vol verbazing uit. ‘Jochem, moet je nu iets zien hoe je eruit ziet.’ Jochem, die een paar dagen eerder drie jaar geworden was, keek alsof hij van de prins geen kwaad wist.
Hij stond nog steeds op dezelfde plek in de kamer. Voor hem lagen de mooie blonde krullen waarvan hij er een aantal met de schaar had afgeknipt.
Och, wat vond ze dat zonde van die prachtige krullen. Krullen, waar je een vinger door heen kon steken. 
Hoe lang zou het geduurd hebben dat ze weg was geweest? Nog geen tien minuten, schatte ze.
Heel even was ze naar de buurvrouw gelopen, die een paar huizen verderop in de straat woonde, om een pakje te brengen dat eerder die dag bij haar door de bezorger van Post.nl bij haar was afgegeven. 
‘Mama, dan hoef jij mijn haar niet te knippen,’ zei de kleine jongen waar ze eigenlijk nooit kwaad op kon worden ondanks het kattenkwaad dat hij regelmatig uithaalde.
Ergens, diep van binnen, moest ze er ook nog wel om lachen. Maar jammer van dat mooie koppie bleef het.
Ze veegde de krullen op en liet Jochem even in de spiegel kijken. Hij sloeg een arm om haar heen en schrok van wat hij had gedaan. Een traan biggelde over zijn wangen.
Toen Jeroen ’s avonds zag wat Jochem had uitgespookt, was hij niet verbaasd. Hij herinnerende zich maar al te goed wat zijn zoontje had gedaan toen ze de kamer van een nieuw behangetje hadden voorzien.
Jochem had niet alleen op het bord dat daarvoor bedoeld was een mooie tekening gemaakt, maar was aan beide kanten van het bord door gegaan met het tekenen op de muur die een paar dagen ervoor behangen was.
‘Spinnenweb,’ had hij met een onschuldig gezicht gezegd toen ze het zagen. 
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 111

(De gemiddelde waardering is 4 door 6 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Lege schappen

Geschreven door Martin Reekers. Geplaatst in Column.
Het toiletpapier is op bij ons thuis. 'Neem je ook toiletpapier mee als je zo naar de supermarkt gaat?’, vraagt mijn vrouw. ‘Doe ik!' Antwoord ik. ‘Niet vergeten hè!', roep...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

 Een leugentje om bestwil.

15, mei, 2020 Jan Boxem

Een sprankje hoop

07, mei, 2020 Esther Goesinne
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!