Voor schrijvers, door schrijvers
Poëzie

Kort verhaal

Aantal gepubliceerde inzendingen: 650

Mooie krullen

‘Wat heb je nu weer gedaan?’ riep Elsbeth vol verbazing uit. ‘Jochem, moet je nu iets zien hoe je eruit ziet.’ Jochem, die een paar dagen eerder drie jaar geworden was, keek alsof hij van de prins geen kwaad wist.
Hij stond nog steeds op dezelfde plek in de kamer. Voor hem lagen de mooie blonde krullen waarvan hij er een aantal met de schaar had afgeknipt.
Och, wat vond ze dat zonde van die prachtige krullen. Krullen, waar je een vinger door heen kon steken. 
Hoe lang zou het geduurd hebben dat ze weg was geweest? Nog geen tien minuten, schatte ze.
Heel even was ze naar de buurvrouw gelopen, die een paar huizen verderop in de straat woonde, om een pakje te brengen dat eerder die dag bij haar door de bezorger van Post.nl bij haar was afgegeven. 
‘Mama, dan hoef jij mijn haar niet te knippen,’ zei de kleine jongen waar ze eigenlijk nooit kwaad op kon worden ondanks het kattenkwaad dat hij regelmatig uithaalde.
Ergens, diep van binnen, moest ze er ook nog wel om lachen. Maar jammer van dat mooie koppie bleef het.
Ze veegde de krullen op en liet Jochem even in de spiegel kijken. Hij sloeg een arm om haar heen en schrok van wat hij had gedaan. Een traan biggelde over zijn wangen.
Toen Jeroen ’s avonds zag wat Jochem had uitgespookt, was hij niet verbaasd. Hij herinnerende zich maar al te goed wat zijn zoontje had gedaan toen ze de kamer van een nieuw behangetje hadden voorzien.
Jochem had niet alleen op het bord dat daarvoor bedoeld was een mooie tekening gemaakt, maar was aan beide kanten van het bord door gegaan met het tekenen op de muur die een paar dagen ervoor behangen was.
‘Spinnenweb,’ had hij met een onschuldig gezicht gezegd toen ze het zagen. 
Dit artikel delen?
Auteur: ©Harry Boerkamp
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 249
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Mooie krullen"

Geschreven door Harry Boerkamp . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!