Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

MOOIE DAME/ GESCHONDEN LIJF.

Publicatie: 07 december 2020

Altijd al was zij mooi, zelfs toen zij onverwachts ziek werd  en  een  verzwikte enkel maar niet wou genezen en ontaardde in een posttraumatisch dystrofie, met noodlottige gevolgen.

Zij belandde  op de eerste hulp met een gezwollen been en toen de voet  van aanzicht veranderde en zwart werd - besloot men in allerijl  tot amputatie over te gaan. Onderbeen amputatie welteverstaan en op negentienjarige leeftijd was zij voor het leven getekend. Haar vriend nam  de benen en ruilde haar in voor een ongeschonden model. Nooit meer lachen, nooit meer huilen-  haar leven was ten einde en vader en moeder wisten zicht geen raad en de voltallige vriendengroep liet het afweten. 

Als fysio in wording  trof ik haar, in het revalidatiecentrum  -  waar ik  dagelijks met haar trainde en met haar sprak -  en haar onzekerheid mij raakte, zo ook haar eenzaamheid. Deze prachtige dame die de aanblik van zichzelf niet langer kon verdragen en  haar ijzeren been verfoeide, haar wanstaltige lijf. Ik kon lullen als Brugman, zij geloofde mij echter niet - al werd ik verliefd op haar en had ik haar in mijn armen willen nemen en haar pijn willen verzachten- met de mantel der liefde toe willen dekken.  De professionaliteit echter kon en mocht hier niet onder lijden  en dus bewaarde ik de nodige afstand en gedroeg mij  zoals een “goed  fysio”  betaamt. Al huilde mijzelf in slaap, ook toen zij wederom in het ziekenhuis belandde en ook haar bovenbeen als overtollige ballast werd beschouwd en bij het grof vuil werd gedeponeerd.

Deze mooie dame stond en staat in mijn geheugen gegrift , ook toen mijn stage ten einde liep en ik haar uit het oog verloor, maar zeer zeker niet uit het hart.

Immers voor mij was en blijft zij:  de mooie dame met het geschonden lijf.

 

 

WAARDERING
HITS
373
AANGEPAST: 07-12-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
14.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
zeer triest maar jullie hadden dus een prachtige relatie kunnen hebben! Mooi geschreven Asko! Groetjes van Ingrid
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
10.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Ondanks dat het een intriest verhaal is, vind ik het prachtig geschreven.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig