Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

210 Hits

Publicatie op:
MOOIE DAME/ GESCHONDEN LIJF.

Altijd al was zij mooi, zelfs toen zij onverwachts ziek werd  en  een  verzwikte enkel maar niet wou genezen en ontaardde in een posttraumatisch dystrofie, met noodlottige gevolgen.

Zij belandde  op de eerste hulp met een gezwollen been en toen de voet  van aanzicht veranderde en zwart werd - besloot men in allerijl  tot amputatie over te gaan. Onderbeen amputatie welteverstaan en op negentienjarige leeftijd was zij voor het leven getekend. Haar vriend nam  de benen en ruilde haar in voor een ongeschonden model. Nooit meer lachen, nooit meer huilen-  haar leven was ten einde en vader en moeder wisten zicht geen raad en de voltallige vriendengroep liet het afweten. 

Als fysio in wording  trof ik haar, in het revalidatiecentrum  -  waar ik  dagelijks met haar trainde en met haar sprak -  en haar onzekerheid mij raakte, zo ook haar eenzaamheid. Deze prachtige dame die de aanblik van zichzelf niet langer kon verdragen en  haar ijzeren been verfoeide, haar wanstaltige lijf. Ik kon lullen als Brugman, zij geloofde mij echter niet - al werd ik verliefd op haar en had ik haar in mijn armen willen nemen en haar pijn willen verzachten- met de mantel der liefde toe willen dekken.  De professionaliteit echter kon en mocht hier niet onder lijden  en dus bewaarde ik de nodige afstand en gedroeg mij  zoals een “goed  fysio”  betaamt. Al huilde mijzelf in slaap, ook toen zij wederom in het ziekenhuis belandde en ook haar bovenbeen als overtollige ballast werd beschouwd en bij het grof vuil werd gedeponeerd.

Deze mooie dame stond en staat in mijn geheugen gegrift , ook toen mijn stage ten einde liep en ik haar uit het oog verloor, maar zeer zeker niet uit het hart.

Immers voor mij was en blijft zij:  de mooie dame met het geschonden lijf.

 

 


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "MOOIE DAME/ GESCHONDEN LIJF."

© Asko De vries robles
14.12.20
Feedback:
zeer triest maar jullie hadden dus een prachtige relatie kunnen hebben! Mooi geschreven Asko! Groetjes van Ingrid
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
10.12.20
Feedback:
Ondanks dat het een intriest verhaal is, vind ik het prachtig geschreven.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.12.20
Feedback:
Triest verhaal, maar mooi geschreven Asko!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel