Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Koele zomeravond

Zomer 1993, kan het mij heugen als de dag van gisteren. Deze zomer was het anders dan verwacht, koel en nat.Heerlijk dus om boswandelingen te maken. Ik houd van de natuur, vooral de deur van dennenbomen. Had mijn regenpak en kaplaarzen al bij de voordeur staan. Het was om precies te zijn 9 juli 1993, stond door het venstertje van de voordeur te gluren. Zware bewolking, ik vroeg mij af of het zou gaan spetteren. Voor de zekerheid trek ik mijn regenpak en kaplaarzen aan. Daar ging ik vol goede moed richting het Amsterdamse Bos. Het was een druk bezochte dag, overal spelende en gillende kinderen. En de geur van barbecue kwam mij bij de ingang al tegemoet. Mijn vriendinnen Anna en Maartje ontmoette ik bij de waterfietsen. Het was een stuk naar binnenlopen, maar aan de geluiden die steeds dichterbij leken komen hoefde ik niet lang meer. Bij de eerste stap op het grasveld hoorde ik, 'Lisa, Lisa', hier zijn we, riepen Anna en Maartje van een afstand.  Zij lagen op het gras alsof het een heerlijke zomerse dag was. Op naar de waterfietsen, zei Lisa. Zo gezegd, zo gedaan, zaten zij op de waterfiets. Het was een heerlijk tochtje. Onze haren wapperde door de zachte wind. Langzaam maar zeker kleurde de wolken steeds donkerder. Tot nu toe hadden we geluk en was het droog gebleven. De tijd was om, de fiets moest terug. Anna en Maartje hadden zich voorgenomen dat we met z'n drieën uiteten zouden gaan. Ik stemde in met hun idee en wij liepen richting de uitgang. Bijna bij de uitgang, voelde ik een druk op mijn blaas. Meiden, ik ga nog even naar het toilet, zei ik! Ik liep zo snel mogelijk terug naar het toilet. Het begon al te schemeren, hoorde plots krakende en piepende geluiden. Ik keek achterom, maar er was niets te zien. Tot mijn grote verbazing kwam er een lompe blanke man met rossig haar op mij aflopen. Eerst dacht ik, die heeft gedronken en kan zijn balans niet vinden. Hij kwam steeds dichterbij en mompelde wat. Help! Help! Schreeuwde ik het volgende moment, geen ziel te bekennen.Hij trok een zak over mijn hoofd en weg was ik!Het enige dat ik voelde waren hobbels van de autoweg. Waar was ik en waarom? Anna en Maartje zullen zich nu wel ongerust maken, hoe kom ik weer terug bij ze? Er spookte van alles door mijn hoofd. Heen en weer ging ik, door de gierende banden werd ik weer wakker. Geen beweging meer, waren we gestopt? De kofferbak ging met een ruk open. Kom maar meisje jij gaat met mij mee, dat was het volgende dat ik hoorde. Ik voelde mij benauwd worden en mijn hart klopte 10 keer sneller. Hij maakte mij los en zei; niet gillen dan blijf je leven! Het zweet brak mij uit van de angst en het enige dat ik wilde was mijn vriendinnen weer zien. Wees stil meisje, samen zullen wij zijn voor altijd!!
Dit artikel delen?
 • Hits: 1099
(De gemiddelde waardering is 4.6 door 44 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal