1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Modern oud schoon

Publicatie op: 21-12-20

Louisa Weijenbergh

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Modern oud schoon

258 Hits.
Twee vaalblauwe, overduidelijk staar bevattende en toch stralende ogen staren mij aan.
‘Meneer Putte? Bent u het werkelijk?’ De combinatie van oogopslag en haar krakend stemgeluid maakt dat ik het dametje zeker boven de vijfentachtig schat.
‘Meneer Putte, het is mij een genoegen u te treffen op dit uur van de dag. Het was Shanti, activiteitenbegeleidster in verzorgingshuis ‘een Heuijse Avondgroet’, waarbij enkele weken geleden ontglipte dat ze de minister-president hier had zien zitten. Hoewel ik haar niet hoog inschat is dit de eerste keer dat ik voordeel ondervind van haar loslippigheid. Zou ik u een vraag mogen stellen, meneer Putte?’
‘Natuurlijk mevrouw…’ en nog voordat ik mijn zin kan afmaken krijg ik mijn antwoord.
‘Lefèvre is de naam, meneer Putte. Adèle Lefèvre-van Grimbergen om precies te zijn. Mijn man heeft nog aan de voet gestaan van de verbetering van internationale betrekkingen tussen Frankrijk en Nederland in 1972. Hij is inmiddels alweer zeven jaar geleden overleden.’
‘Het spijt mij dat te moeten horen mevrouw Lefèvre. Waar kan ik u mee van dienst zijn?’
‘Ik sta nog steeds versteld van het feit dat ik u mag treffen, meneer Putte. Staat u mij toe even aan het idee te wennen. De afgelopen weken heb ik in totaal vier keer vanaf dit bankje tevergeefs naar u uitgekeken.’ De vriendelijke vrouw draaide zich nog wat verder naar mij toe.
‘Het is een hele onderneming hier te komen, wanneer je zo oud bent als ik. Vanuit mijn kamer zijn het om precies te zijn negentienhonderdtweeënvijftig stappen, geeft mijn stappenteller aan. De navigatie die ik van mijn zoon gekregen heb is lang niet zo nauwkeurig, meneer Putte. Meneer Jobs en zijn technische kornuiten houden geen rekening met de kleine stapjes die ik moet nemen om mijn rollator op een juiste manier te kunnen hanteren’
‘Wat vooruitstrevend van u om een IPhone te gebruiken, mevrouw.’ Ik stond verbaasd van de technologische termen die ze kende.
‘Het duurde langer dan ik dacht om het écht onder de knie te hebben, meneer Putte, maar het verplegend personeel heeft mij aan een heuse mobiele telefoon, of zoals onze zuiderburen zeggen: “GSM”, geholpen. "Van de vrachtwagen gevallen", dat wel. Maar als u niets zegt, zeg ik het ook niet.’
De twinkeling in haar ogen maakte deze vrouw bijzonder intrigerend. Wat een nieuwsgierige levensgenieter!
‘Goed, meneer Putte, ik zal tot de kern komen. U heeft vast genoeg te doen. Ik wilde u vragen of ik een selfie zou mogen maken, met behulp van mijn senioren selfiestick, waarop wij samen te zien zijn?’
‘Mevrouw Lefèvre, hoe kan ik u dat nu ooit nog ontzeggen. Ik mag openlijk toegeven dat ik geniet van uw optimistische kijk op het leven. U bent een voorbeeld voor velen.’
Zo gezegd, zo gedaan. Direct daarna besloot ik op te stappen. Het was een leuke maar tijdrovende onderbreking van de dag geweest. Pas uren later ontdekte ik dat ik mijn telefoon miste.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

22.12.20
Feedback:
Met het schaamrood op de kaken, beken ik: ik snap het niet. Iedereen snapt het, dus het ligt ongetwijfeld aan mijn. Ik lees het, ik merk/ervaar dat het een leuk verhaal is, maar ik snap niet hoe het in elkaar zit. Spelen drie of twee personen hierin een rol? Er is een meneer Putte, er is een Shanti, activiteitenbegeleidster en er is een mevrouw Adèle Lefèvre-van Grimbergen. Klopt dat? Maar als dat klopt, dan lijkt het of Shanti degene is die de heer Putte aanspreekt, terwijl later blijkt dat dat mevrouw Adèle Levèvre-van Grimbergen is.
Kortom, ik zou het graag hoog waarderen, want ik snap de clou en vind het verder leuk, maar ik snap het dus niet.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Elka Le Mair 22.12.20
  Aan mijn ... ook dat nog. 'aan mij' bedoel ik, uiteraard.
  • Louisa Weijenbergh 24.12.20
   Shanti van de activiteitenbegeleiding is de tipgever. De dialoog is tussen mw. Lefèvre en de premier, maar ik snap de verwarring.
22.12.20
Feedback:
Oh, weer een heerlijk verhaal, Louisa. :) Zo leuk geschreven.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.12.20
Feedback:
Leuk en sfeervol neergezet, Louisa. Mooie titel ook.
Iphone - iPhone
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Voorbereidingsmanagement
434
Lezen?
55 woordenverhaal
Life hammer?
434
Lezen?
55 woordenverhaal
Halve smart
385
Lezen?