Louise van der Hee

Misty

© Louise van der Hee op 17.11.2020.

‘Sufferd!’ 
Vast weer de grofgebekte papagaai van de buurvrouw, denk ik. Elke dag hetzelfde liedje, maar de rust is dit keer -gelukkig- snel wedergekeerd en ik sluip even later mijn bed uit.
Ik wil niemand wakker maken en stap stilletjes in bad om de sporen van slaap en vermoeidheid weg te boenen en kom langzaam tot leven.
Het is pas zes uur en buiten hangt een ochtendnevel.
Ik zet een bakje kattenvoer neer voor Misty, met een schoteltje melk. Daar is hij dol op.
Daarna doe ik de openslaande deuren op een kiertje en de frisse ochtendlucht vult de huiskamer.
Ondertussen springt Misty lenig, in één enkele sprong op het hoge tuinhek om te verdwijnen naar… ja, waarheen eigenlijk?
Heerlijk vind ik deze vroege uurtjes, waarin de mensenwereld nog even ligt te slapen en de dierenwereld alweer opgewekt klaarwakker is. De vogelgeluiden klinken mij als muziek in de oren.

Maar na een half uurtje, word ik opgeschrikt door een vreselijk geschreeuw.
‘Help!... Klootzak!... Rotzak!’
Nekhaartjes springen spontaan overeind en ik voel een koude rilling over mijn rug lopen. Volgens mij komt het gekrijs uit de richting van het weiland, ietsjes verderop.
Snel pak ik mijn sleutels om de schuttingdeur van het slot te halen.
Jémig! Dat heb ik weer, denk ik, maar dan zwaait de tuindeur ongeremd open.

Als ik een minuutje later hijgend het weiland bereik, zie ik hem staan; Misty.
Trots naast zijn prooi; een schijnbaar levenloze, grijze papagaai…
Ach néé! Dat beest zit toch altijd in z’n kooitje? Of stond de achterdeur soms open en heeft onze ondeugende, zwarte kater kans gezien naar binnen te sluipen? In elk geval heeft de buurvrouw niet zo best opgelet.
Ondertussen kijk ik schichtig om me heen. Volgens mij heeft niemand ons gezien.
Misty verstop ik vluchtig onder mijn vest en loop in een drafje terug naar huis.
Ik moet zorgen dat we geen gedonder krijgen met onze buurvrouw.
Het zal een hoop gedoe geven, zodra deze dramaqueen merkt dat haar oogappeltje kassiewijle is.

Thuisgekomen, doe ik snel de klapdeuren achter me dicht.
‘Hé kwajongen, jij houdt toch wel je mondje hè? Geen gemiauw!’ fluister ik.
Ineens hoor ik een hoop gefoeter. ‘Vast die rot kat…!’
En daarna nog meer lelijks... ‘Sufferd!’
Ik zie dat Misty onrustig wordt, zijn oren naar achter draait en zijn ogen tot smalle spleetjes knijpt.
En ik? Ik houd alleen mijn hart vast.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  18.11.20
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Ik moet een beetje grinniken van dit verhaal, slecht hè.
  Leuk geschreven, heel beeldend.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louise van der Hee 19.11.20
   Hi Louisa. Ik had het verhaal al eerder geschreven, maar niet op deze site gezet. Ik heb wel wat beeldvorming proberen aan te passen, ten opzichte van mijn vorige versie. Het is fijn om feedback te krijgen en dat jij het met een 'grinnik' hebt gelezen, is leuk om te horen.
   Ik heb ook een versie geschreven, waarin de kater dit avontuur beleeft. Misschien stuur ik dat verhaal ook nog wel een keer in. Ik vind het heerlijk om soms ook een tikkie 'rebels' te schrijven, met een knipoog.
   Dank je wel voor je waardering, Louisa.:) Groetjes Louise.
   • Louise van der Hee 20.11.20
    @Louisaw Vanuit andere perspectieven schrijven, kan inderdaad heel verrassend werken. Het is fijn om te schrijven, maar ik heb ook nog een hoop te leren en merk dat ik steeds kritischer ga kijken naar mijn eigen schrijfwerk. Soms best lastig, dat wikken en wegen. Ik wens je veel succes met de cursus en veel schrijfplezier. Ik lees je inzendingen altijd graag!
   • Louisa Weijenbergh 20.11.20
    Ik volg momenteel een korte thuiscursus schrijven waarbij ik geregeld een verhaal in verschillende perspectieven moet beschrijven. Geeft soms een leuke draai aan het verhaal.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 679
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Een extra wens voor kerst - Kathryn Freeman

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.