• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Mislukte dates

Publicatie: 08 november 2021

Wacht eens, denkt John, hier klopt iets niet. Hij zit al ruim een kwartier te wachten op zijn date. Nou is dat niet zo bijzonder natuurlijk, maar zojuist ontdekte hij dat er nog twee mannen ook al een tijdje in hun eentje op het terras aan een tafeltje zaten. Ook dat hoeft nog niet erg vreemd te zijn, maar één van de mannen heeft, net als hij, een bos bloemen voor zich op het tafeltje liggen. De derde blijkt een pakketje te hebben met een strik eromheen; duidelijk een cadeautje.

John staat op en stapt op de man met de bloemen af. ’Hallo, mag ik wat vragen?’ begint John, ‘Ik zie dat u al een poosje zit te wachten. Klopt dat?’
‘Inderdaad, ik heb een afspraakje met een internetvriendin.’
‘Dat dacht ik al, vanwege de bloemen die u bij u hebt. Ik zit toevallig ook op een date te wachten. En ik geloof die meneer daarginds ook. Op wie wacht ú eigenlijk?’
‘Ze heet Christine.’
‘Oh, dan is het in orde, want mijn afspraakje heet Connie. Ik zal voor alle zekerheid ook even bij die meneer daar informeren.’

Dan gaat John naar het andere tafeltje en hoort dat deze man ook een internetafspraakje met een dame heeft. Maar die vrouw heet Caroline.
Hij vraagt of hij een foto van de vrouw heeft. De man kijkt wat misnoegd naar John omhoog, maar toont toch met enige tegenzin de foto op zijn mobiel. Als hij de afbeelding ziet, roept John vol afschuw: ‘Zie je wel. Ik vermoedde het al.’
‘Wat vermoedde u al?’
‘Beste man, dit is dezelfde figuur waar ik ook een afspraak mee heb. We wachten allebei dus op dezelfde vrouw en die meneer daar misschien ook.
Inderdaad blijkt deze met dezelfde dame te hebben afgesproken.

‘We zijn mooi in de maling genomen,’ merk ik in mijn onnozelheid op. ‘En dat mens zit nu natuurlijk onbedaarlijk te lachen om die drie sukkels op het caféterras.’
’Misschien worden we nu zelfs wel bespied,’  merk eentje op.
‘Mogelijk wel ja. Maar weet je wat, wij kerels laten ons toch niet kennen?’
‘Hoe bedoel je dat?’
‘Nou, gewoon; de dates zijn mislukt, maar niet de avond. Ik stel voor dat we lekker de stad ingaan en de bloemetjes eens flink buiten gaan zetten.’
‘Geweldig idee, man.’
 
En zo heeft de avond een bijzondere prettige wending gekregen en zijn de mannen in plaats van een vriendin, ieder twee vrienden rijker geworden.

WAARDERING

HITS

132

Artikel aangepast: 26-11-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
09.11.21
Feedback:
Een leuk verhaal, Jules. Wel staan er een paar kleine taalfoutjes in: - erom heen, eromheen. - Msschien, mist een i - merk, merkt.
Misschien een tip: Wanneer de mannen niet meteen op elke vraag, antwoord geven, of door deze wat te omzeilen, omdat een van de mannen bijvoorbeeld denkt "waar bemoei je je eigenlijk mee?" maak je het verhaal nog wat levendiger en krijg je een discussie. Dan is het verrassender als ze uiteindelijk samen op stap gaan om de bloemetjes buiten te zetten.
Vandaar 4 sterren.
Show more
 • Jules du Lac 26.11.21
  Allereerst mijn excuses, Louise, dat ik niet eerder gereageerd heb op jouw nuttige feedback. Ik heb de domme fouten gecorrigeerd en je adviezen vond ik erg waardevol. Dank daarvoor.
  • Louise van der Hee 27.11.21
   Hi Jules. Geen probleem hoor dat je nu pas reageert op mijn feedback. Ik zie het soms ook pas later en soms ontbreekt je de tijd om de reviews in de gaten te houden.. En de feedback; over zulke foutjes; daar kijk ik ook nogal eens overheen. Het komt vaak omdat je dan te lang met je verhaal bezig bent geweest en ze dan zelf over het hoofd gaat zien. Soms is het beter om het even een dagje te laten liggen. Fijn dat je mijn feedback kunt waarderen. Ik heb je verhaal met plezier gelezen.