1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Ministerie van Zinloze Zaken

Publicatie op : 27-03-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ministerie van Zinloze Zaken

233 Hits.
Al jaren pleit ik voor de oprichting van een ministerie van Zinloze Zaken. Maar helaas… de voorgaande kabinetten hadden er - om hen moverende redenen - totaal geen oren naar. Nu echter de formatie van een nieuw kabinet weer in volle gang is en vooral ook, nu vrouwen het politieke toneel bestormen, denk ik dat de tijd meer dan rijp is voor mijn sublieme plan.
 
In het ministerie van Zinloze Zaken wil ik natuurlijk de minister zijn, want als initiatiefnemer en bedenker van dit hoogst ongebruikelijke ministerie ben ik daar uiteraard het meest geschikt voor. Ik vermoed dat er ook meteen een staatssecretaris bij moet komen én een hele trits ambtenaren, want we gaan het druk krijgen om alle zinloze zaken in de openbare ruimtes de komende vier jaren opgeruimd te krijgen.
 
Als eerste ga ik alle zinloze kunstwerken die zonder goeie reden in prachtige natuurgebieden zijn geplaatst linea recta naar de schroothoop brengen. De natuur heeft geen roestig ijzer of betonnen misbaksels nodig. Met meer dan vijftig tinten groen en een keur aan bloemen en dieren is de natuur mooi genoeg van zichzelf en meer dan de moeite waard om weer eens goed bekeken te worden.
 
Zodra de natuur weer het podium terug heeft dat zij verdient, ga ik subiet door met het verwijderen van alle zinloze borden uit het straatbeeld. Ooit gezien hoeveel nutteloze informatie er in één straat kan staan? Om gek van te worden! Al die ge- en verboden, reclameborden en overige irritante informatie gaan zonder pardon de container in om nooit meer in het straatbeeld terug te mogen keren.
 
Ook routeplanners worden hard aangepakt. Want hoe zinloos is de instructie die je krijgt als de navigatiestem zegt: “Rij door op route”, terwijl je met de beste wil van de wereld slechts één kant op kunt? ‘Auditieve vervuiling’ noem ik dat soort overbodige instructies en ook daar moeten we rap een einde aan maken.
 
Mijn ministerie houdt van opruimen. Dat doe ik thuis ook regelmatig en ik kan je verzekeren: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. En juist dáár heeft iedereen zo’n behoefte aan. Zeker nu! Gezien de drukte in het afgelopen jaar bij de vuilstort, de kringloopwinkels en online verkoopkanalen weet ik zeker dat er miljoenen mensen in de opruimstand staan. Zij zullen mijn acties beslist waarderen. Zonder hier ook maar één peiling naar gedaan te hebben, verwacht ik dan ook een breed draagvlak voor mijn ideeën onder álle gremia van het Nederlandse volk; van hoog tot laag, van links tot rechts. En zelfs de complotdenkers zullen onder de indruk zijn van zoveel daadkracht.
 
Omdat ik vermoed dat er heel veel zinloze zaken zijn die dringend opgeruimd mogen worden, maar waar ik geen weet van heb, roep ik hierbij de hulp in van alle burgers: groot en klein. Meld mij via de reactieknop onder deze blog wat je als zinloos in de openbare ruimte ervaart en gebruik daarbij al je zintuigen. Ik zie je reactie graag tegemoet. Samen ruimen we Nederland lekker op!
 
Namens het ministerie van Zinloze Zaken,
Sylvia Schalken, uw minister

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Wen er maar aan!
300
Lezen?
Blauw van de kou
282
Lezen?
Toen iedereen danste...
282
Lezen?
Verliefd!
279
Lezen?
Paasbest
274
Lezen?