Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 561
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Mijn zoon?

| Noortje Bruins

‘Toen ik nog in Luxemburg woonde’, begon mijn zoontje al spelend met de blokken zijn verhaal. Ik keek op van de krant en zei: ‘ja?’, ‘toen woonde ik bij andere mensen. Jij was niet mijn moeder. We praatten een soort Duits’. De krant legde ik met trillende handen weg. ‘Ik was een meisje en had een tasje en we gingen altijd naar de kerk. Ik was niet oud toen ik doodging.’

Het was even stil, daarna klonk weer het getik van de houten blokken. Het geluid dreunde in mijn oren, het hoge plafond van ons kleine appartement leek een meter naar beneden te zijn gekomen. ‘Trouwens, jullie hebben mij niet gekregen, ik heb papa en jou uitgekiest’. Heupwiegend op een zelfbedacht deuntje bouwde hij verder, terwijl ik een raam openzette.

De blokkentoren was inmiddels net zo hoog als hijzelf, hij kletste verder over deze herinnering, fantasie of wat het ook was: ‘Ik was heel lang ziek en ging toen dood. Ik heette Yvonne. Ik liep altijd in de wei achter ons huis. Om te gaan werken. Ik had een tasje (weer dat tasje). Op het plein voor ons huis is een fontein. Zullen we er eens heen?’ ‘Dat lijkt me een heel goed idee, Daan.’ ‘Maar ik denk niet dat jij de mensen daar verstaat.’ ‘Dat geeft niet schat, ik red me wel.’

Terwijl mijn hart tekeerging, trachtte ik rust uit te stralen toen ik de kaart van Luxemburg op de computer opzocht. Wat wist mijn bijna 3-jarige zoon van dat land? Wat wist ik er eigenlijk van? Hoe zou zijn vader hier op reageren? Hoe gingen we die reis aanpakken? Het liefste zou ik nu gelijk vertrekken….In gedachten verzonken, hoorde ik ineens: 'O ja, mam, ik lig daar ook begraven'.

 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 378

(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Reacties   

# Zeer mooi!lieven vandekerckhov 11-12-2018 11:10
Prachig geschreven.

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Een Aanrader!

Geschreven door Emily Puck. Geplaatst in Column.
Merci Liliane, voor deze kop. Het doet veel, en het is belangrijk, veel belangrijker dan het ogenschijnlijk lijkt. Deze regering besteedt een overheidsopdracht van 250 m...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

 Een leugentje om bestwil.

15, mei, 2020 Jan Boxem

Het mirakel van Mabelia

13, apr, 2020 Reinder Veelinx
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!