Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 558
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Mijn Wereld

| Trees Middelkoop
De wereld is bekleed met een grijs deken. Dat is mijn wereld, zo zie ik de wereld. Oh, ik ben somber en depressief, ik zie de realiteit, ik veins geen schoonheid te zien, ik zie een grauwe grijze wereld.
De dag dat dit begon was een vrolijke koude dag. Als puberjongen lag de wereld voor mij open. Ik ging naar school, voetbalde bij de plaatselijke club, ik was keeper, en hoopte "later" arts te kunnen worden, welke specialisatie dat wist ik nog niet, als ik maar snijden mocht. Die voorkeur was enigszins ingegeven door oom Derek, die chirurg geworden was. Mijn vader was huisarts, dat ambieerde ik niet, het moest wel een beetje spectaculair zijn.
Op deze vrolijke oudejaarsdag ging ik met mijn vrienden, een groep van zeker tien man, de stad in, we gingen vuurwerk kopen.           Daarvoor kreeg ik altijd van oma een klein bedrag waar mijn moeder dan weer iets bijlegde. Van mijn zakgeld reserveerde ik al vanaf september een beetje, dus bij elkaar kon ik flink inslaan dit jaar. Elk jaar was het weer even spanend of ik alles zelf kon kopen want voor het betere werk goldt een leeftijdgrens. Doordat ik al de baard in de keel had en wat baardgroei, leek ik ouder.                                                 Ook dit keer lukte het alles te kopen wat ik wilde, veel knallen en vuurpijlen die enorm veel licht geven en ook lawaai maken. Met drie volle tassen kwam ik thuis en ik mocht mijn spullen niet mee naar binnen nemen, de garage was er goed voor.
Toen avond viel, begonnen wij, mijn vrienden en ik, met ons vuurwerk, we hadden samen genoeg voor een hele week knallen.             En toen die ene pijl, die niet omhoog wilde, die na een extra zetje van mij omhoog kwam en mijn wereld zwart maakte en ik in het ziekenhuis wakker werd.
De wereld is grijs en zal dat ook blijven en op deze oudejaarsavond, tien jaar na het ongeluk, zit ik op de bank bij mijn ouders. Daar zit ik namelijk altijd, ik leef op de bank in een grijze sombere wereld. Mijn vrienden komen niet meer, buiten wil ik niet zijn, eigenlijk wil ik er zelf niet meer zijn, mijn leven is stuk net als mijn ogen.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 115

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

IC-plekken

Geschreven door Eelco Visser. Geplaatst in Column.
In de afgelopen weken hebben beduidend minder mensen een beroep gedaan op hun huisarts. Er is geen reden om aan te nemen dat de klachten die patiënten in andere tijden hebb...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

De verjaardag

13, mei, 2020 Jeroen Follens

 Een leugentje om bestwil.

15, mei, 2020 Jan Boxem
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!