1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Midleven

Publicatie op : 19-08-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Midleven

582 Hits.
In de kamer naast me hoor ik zacht gepraat en gegiechel. Mijn zoon heeft sinds kort een vriendin, Elle. Ze is blond, klein, tenger en ze zijn stapelverliefd. 
 
Ik werp een blik op Nel, mijn 'Elle'. Sinds een maand vijftig. Ze draagt het haar gemakkelijk kort, zonder het nog te kleuren, want dat jeukt zo, en ze heeft een ontevreden, harde trek op de lippen.  Ook wanneer ze slaapt, zoals nu. De flodderige zak die zij pyjama noemt, is functioneel, in de zin dat deze gedragen wordt met de bedoeling om mogelijke avances mijner kant vakkundig af te weren. 
Ze laat een harde knallende scheet, waarmee ze alsnog elke mogelijke ontkieming van mijn lust in één keer doodslaat.
Vroeger was het anders. We luisterden samen naar muziek, vreeen uren op de harde vloer bij haar ouders in de kelder, zonder de tijd op te merken, en waren samen.
Met samen bedoel ik samen, niet zoals samenzijn nu samen is.
Waar ging het mis? Waren het de kinderen, was het al daarvóór of toch  daarna? Sleur ontstaat niet in een dag, maar in dagen, maanden en jaren. En opeens zijn die verstreken en is het voorbij.
Je redeneert met jezelf. De kinderen zijn er, die hebben me nodig, maar die groeien op en wij zitten nog steeds voor de televisie. 
Zoekend naar de beste goochelaar, zanger, schaatser, modeontwerper,  danser en uitvinder. Ik ben ervan overtuigd dat die gezocht worden om dezelfde reden. Namelijk geen.
Elke dag ga ik naar de fabriek, doe er mijn ding, zonder er nog bij na te denken en ga naar huis. Ik zie mijn collega's verjongen terwijl ik ouder word. Allen met dezelfde hoop, dezelfde verwachtingen die verbrijzeld worden in de loop der tijd.
En met de tijd komt het grauwe, het grijze.
De gedachte kwam op een dag, gewoon op een keer.
Ik kan ermee stoppen.
En nu klinkt deze gedachte hardnekkig dreunend als een heimachine in mijn hoofd, als een steeds terugkerende aanlokkelijk zingende mantra.
Mijn zoon lacht met zijn zware stem en Elle giechelt eveneens licht en jong.
Ik schrik wakker uit mijn overpeinzingen en kijk naar Nel. Haar blauwe ogen, die ik ooit de mooiste vond, staren recht in de mijne. 
"Ik weet wat je denkt."
Ik voel haar hand, aarzelend, dan grijpt ze me zwijgend vast en overbrugt zo meters die kilometers werden.
 
 
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Feest
572
Lezen?
Kwetsbaar
524
Lezen?
55 woordenverhaal
Ziekelijk
516
Lezen?