SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Met andere ogen

Publicatie: | Connie van Vuuren
Onze buurvrouw kwam twee weken terug aan de deur om een gemengd boeket af te geven. Er zat een vrolijk kaartje bij met gelukwensen voor ons 30-jarig huwelijksfeest. Wij waren aangenaam verrast door dit lieve gebaar.
 
De exotische bloemen pasten goed in mijn kristallen vaas. Het ronde bijzettafeltje naast de televisie was een perfecte plek voor het boeket. De ochtenden na ons feest genoot ik van dit fraaie stilleven als ik even rustig zat met mijn boterham en kopje thee voordat ik naar mijn werk ging. De bloemen fleurden me op als ik na een zware werkdag weer thuiskwam en neerplofte op de bank. Het boeket was op z’n mooist als in de namiddag de zon erop scheen. De paars getinte bloemen kwamen dan prachtig uit in het fijne licht. Ik had al heerlijk geëxperimenteerd met mijn nieuwe macrolens. Het was elke dag weer genieten. Na ruim een week gingen de bladeren en stengels wat hangen. De kleurtinten verdwenen en rond de vaas lagen steeds meer afgevallen bloemblaadjes. Jammer, maar ik zag nieuwe mogelijkheden. Bloemen worden vaak nog mooier als ze afsterven. Het verval kan prachtige vormen en kleuren aannemen, maar je moet het wel zien. Starend naar het bruinige boeket besloot ik dat ze vanmiddag toch echt weg moest, maar eerst wilde ik nog een paar foto’s maken met het zonlicht op de tere verwelkte bloemen. Ik zette mijn camera klaar en verheugde me op vanmiddag. Het beloofde een zonnige dag te worden. Mijn thee smaakte prima en ik vertrok met goede zin naar mijn werk.
 
Het was heel aardig van de buren om zo’n prachtig boeket te geven ter ere van ons huwelijksfeest. Ze stonden mooi naast de televisie al stoorde het mij wel dat een bloem of blad soms net voor het beeld hing. Ik mocht ze niet verplaatsen van mijn vrouw, daar zouden ze niet tegen kunnen. Ze waren bijzonder fraai, maar nu ergerde ik me al een paar dagen aan de slappe en geknakte bloemen en de bruine bladeren. Toen ik die middag moe thuiskwam uit mijn werk besloot ik eerst de troep onder het tafeltje op te vegen en de bloemen weg te gooien. Ik begreep eigenlijk niet waarom ze er nog steeds stonden. Het mooie was er al lang van af. Het hele spulletje was rijp voor de GFT-bak. De slijmerige stelen drupten op mijn broek toen ik ze buiten uit de vaas trok en met gestrekte arm en opgetrokken neus naar de bak liep om alles erin te laten vallen. Ik baalde! Tevergeefs probeerde ik de vlek uit mijn broek te verwijderen toen mijn vrouw binnenkwam. Ontzet keek ze naar het lege tafeltje.
 
Ze is de hele avond boos geweest op me. Uiteindelijk kwam het allemaal wel weer goed met ons, en ook met de vlek. Ik mag nog steeds veel doen in huis, maar zij gaat voortaan over de bloemen. Kijken mag, maar verder moet ik er van afblijven. Dat heeft ze me wel duidelijk gemaakt.
 
 
 
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
23.09.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
De juiste kijk
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.