Voor schrijvers, door schrijvers
Kort verhaal

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 652

“Meneer, wat doet u hier?”

© Jan Boxem op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]

Uit waargebeurde verhalen.

Titel: “Meneer, wat doet u hier?”

“Jan, we moeten nu echt gaan” hoorde ik Irene met een van pijn vertrokken gezicht zeggen. Ik smeet de tas, die ze al een paar dagen geleden had ingepakt, in de auto. Haast was geboden. Oma, opa en Mariska zwaaiden ons uit. We scheurden in de auto naar het ziekenhuis. Zo rond 05.30 waren er gelukkig nog weinig mensen op de weg. Via een rotonde vlogen we het ziekenhuisterrein op en parkeerde de auto voor de ingang. Ik rende de auto uit en kwam met een rolstoel terug. Een zuster kwam in mijn kielzog mee en zette Irene, die zichtbaar pijn had, in het vervoersmiddel. En daar gingen we. Bij de lift aangekomen kwam er een mevrouw van de receptie mij vragen of ik nog even wilde meekomen. Onze gegevens moesten nog in de computer gezet worden. Irene was in de tussentijd met de zuster al naar boven. Na de noodzakelijke administratieve handelingen, sprintte ik naar de lift. Gelukkig stond de tweede lift beneden en kon ik zo instappen. Boven aangekomen zag ik in de verloskamer licht branden en hoorde ik een vrouw gillen van de pijn. ”Irene” gilde ik terug” ik kom eraan.” Zonder te kloppen stond ik in twee tellen binnen en was ik getuige van een  bevalling van….een voor mij volstrekt onbekende vrouw. “Meneer, wat doet u hier?” vroeg de verloskundige. “O sorry, maar mijn vrouw staat ook op het punt van bevallen.” ”Dan moet u waarschijnlijk hiernaast zijn”, sprak ze mij bestraffend toe. Even later was ik getuige van de geboorte van ons zoontje. Na afloop keek ik vermoeid en dankbaar uit het raam. Ik kon mijn ogen niet geloven. Over het ziekenhuis stond een prachtige regenboog. Ik heb hier nooit met iemand over gesproken, want ik dacht dat het mijn eigen fantasie was. Pas veel later hoorde ik van Irene, dat ze de regenboog die morgen ook had gezien. Was de regenboog over het ziekenhuis toeval, of………..?

Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : “Meneer, wat doet u hier?”

Aantal hits voor dit artikel: 167
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Verschijning
| Robert Beernink | Cursiefje