• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

“Meneer, wat doet u hier?”

Publicatie: 01 juni 2020

Uit waargebeurde verhalen.

Titel: “Meneer, wat doet u hier?”

“Jan, we moeten nu echt gaan” hoorde ik Irene met een van pijn vertrokken gezicht zeggen. Ik smeet de tas, die ze al een paar dagen geleden had ingepakt, in de auto. Haast was geboden. Oma, opa en Mariska zwaaiden ons uit. We scheurden in de auto naar het ziekenhuis. Zo rond 05.30 waren er gelukkig nog weinig mensen op de weg. Via een rotonde vlogen we het ziekenhuisterrein op en parkeerde de auto voor de ingang. Ik rende de auto uit en kwam met een rolstoel terug. Een zuster kwam in mijn kielzog mee en zette Irene, die zichtbaar pijn had, in het vervoersmiddel. En daar gingen we. Bij de lift aangekomen kwam er een mevrouw van de receptie mij vragen of ik nog even wilde meekomen. Onze gegevens moesten nog in de computer gezet worden. Irene was in de tussentijd met de zuster al naar boven. Na de noodzakelijke administratieve handelingen, sprintte ik naar de lift. Gelukkig stond de tweede lift beneden en kon ik zo instappen. Boven aangekomen zag ik in de verloskamer licht branden en hoorde ik een vrouw gillen van de pijn. ”Irene” gilde ik terug” ik kom eraan.” Zonder te kloppen stond ik in twee tellen binnen en was ik getuige van een  bevalling van….een voor mij volstrekt onbekende vrouw. “Meneer, wat doet u hier?” vroeg de verloskundige. “O sorry, maar mijn vrouw staat ook op het punt van bevallen.” ”Dan moet u waarschijnlijk hiernaast zijn”, sprak ze mij bestraffend toe. Even later was ik getuige van de geboorte van ons zoontje. Na afloop keek ik vermoeid en dankbaar uit het raam. Ik kon mijn ogen niet geloven. Over het ziekenhuis stond een prachtige regenboog. Ik heb hier nooit met iemand over gesproken, want ik dacht dat het mijn eigen fantasie was. Pas veel later hoorde ik van Irene, dat ze de regenboog die morgen ook had gezien. Was de regenboog over het ziekenhuis toeval, of………..?

WAARDERING

HITS

615

Artikel aangepast: 06-06-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
22.08.20
Feedback:
leuk verhaaltje jan Boxem ik hoop dat je er een plezier aan beleeft! Veel liefs van Ingrid Karsten
Show more