1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  933 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 29-12-2020

Hits: 256

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Meneer Jansen

Aangepast: 30-12-2020

De bos bloemen stond er triest bij, zag ze toen ze de kamer binnen kwam. Janny, ook al niet de jongste niet meer en  al jaren werkzaam in de thuiszorg, was er weer boven op na een stevige griep. Na anderhalve week niet bij een van haar patiënten, de ouwe meneer Janssen, geweest te zijn die ondanks zijn eenzaamheid altijd een goed humeur had en grappen maakte, stonden dezelfde bloemen die zij voor haar ziekte op de vaas had gezet er nog steeds. In de vaas zat nog maar een bodempje water en op tafel lagen afgevallen bladeren. Het water stonk maar daar merkte meneer Janssen niets van. Het reukvermogen had hem al jaren geleden in de steek gelaten. Toen het eten begon aan te branden en brandgevaar opleverde, schakelden zijn kinderen de thuiszorg in.

Vanaf het begin was het Janny die  hem verzorgde. Janny was bezig hem de steunkousen aan te trekken toen hij met een blij gezicht vertelde dat zijn zoon in het weekend zou komen. Tijd om echt te luisteren had ze eigenlijk helemaal niet want het eten moest nog verwarmd worden in de magnetron en de volgende patiënt zat al weer te wachten. Het begon haar steeds meer te irriteren.  Geen tijd voor de patiënt en alsmaar meer rondslomp. Al die formulieren die ze tegenwoordig in moest vullen.

Elke keer als ze bij meneer Janssen kwam, was ze weer verrast hoe goed gehumeurd hij was. Bezoek kreeg hij nauwelijks want zijn zoon werkte in het buitenland en zijn enige dochter woonde ook niet in de buurt. Hij was al blij als ze eens in de paar weken langs kwam. Hij vergoelijkte het eigenlijk ook nog door te zeggen dat zijn dochter ook druk was met allerlei dingen die ook gedaan moesten worden. Hij klaagde nooit.

Ze gooide de bloemen weg en zei : ‘Morgen krijg je van mij een nieuw bosje‘. Op haar horloge kijkend, zag ze dat ze weer veel te lang bij hem was geweest .

‘Doei,’ zei ze  en weg was ze, op weg naar een volgende patiënt.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

30.12.20
Feedback:
Beste Harry, dit verhaal had tot zes jaar geleden werkelijkheid kunnen zijn. De trieste waarheid, ik weet er als wijkverpleegkundige het één en ander van, is nu dat diegene die steunkousen aan-en uittrekt een ander is, vaak van een andere organisatie, dan diegene die naar eventuele bloemen kijkt en/of maaltijden verzorgt. Bovendien moet Janny binnen de zes minuten die geïndiceerd is ook nog rapportage schrijven, een extra sleutel vanaf kantoor meenemen etc etc. Er is gewoonweg geen tijd meer voor 'mensenwerk'. Maar dat beoogde jij ook te vertellen geloof ik.
Show more
 • Harry Boerkamp 30.12.20
  Louisa, wat jij schreef is precies wat ik bedoelde. We horen en hebben vaak heel trieste verhalen gehoord van onze buurvrouw die in de thuiszorg werkt. Er is nooit echt tijd om eens een praatje met de patient te maken. Te triest voor woorden.
29.12.20
Feedback:
De trieste werkelijkheid Harry. Ik vind je verhaal wel mooi, alleen ziet er niet echt spanning in. En het lijkt mij mooier als je soms twee zinnen van één zin maakt. Bijvoorbeeld van de zin: Na anderhalve week niet bij een van haar patiënten, de ouwe meneer Janssen, geweest te zijn die ondanks zijn eenzaamheid altijd een goed humeur had en grappen maakte, stonden dezelfde bloemen die zij voor haar ziekte op de vaas had gezet er nog steeds.
Show more
 • Harry Boerkamp 30.12.20
  Janneke, niet in elk verhaal hoeft spanning te zitten. In dit geval ging het mij om het verhaal achter het verhaal.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Dilemma(2).
612
Lezen?
De kattenrug auto.
555
Lezen?
Jij (2)
547
Lezen?