Voor schrijvers, door schrijvers
Poëzie

Kort verhaal

Aantal gepubliceerde inzendingen: 743

Meneer Geurtsen

‘Ik heb nog nooit harder gelachen dan op het moment dat onze docent Duits door zijn stoel zakte,’ zei Ilse tegen Milou.
‘Nou, volgens mij lachte je ook wel een beetje van de schrik, vooral toen hij even bleef liggen,‘ reageerde Milou.De hele vloer in de kamer lag bezaaid met foto’s uit de tijd dat ze bij elkaar op de middelbare school zaten. Eind jaren zestig.
‘Als ik eraan terugdenk, zie ik meneer Geurtsen nog steeds half achterover op de poten van de stoel wiebelen. En opeens krak, daar brak één van de stoelpoten af. En daar lag onze leraar Duits.’

Zelf waren ze inmiddels tegen de zestig jaar toen ze op het idee kwamen om een reünie te organiseren op de school, waar ze jaren met plezier op had gezeten en daar ‘dikke‘ vriendinnen waren geworden. De school stond op het punt om afgebroken te worden, dus het werd hoog tijd om de reünie te organiseren.
Op hun knieën zaten ze over de foto’s gebogen. Na een paar uur waren ze bij de meeste gezichten wel weer op een naam gekomen. Nu de adressen nog zien te achterhalen. ‘Weet je wat,‘ zei Ilse ‘we plaatsen een oproep op Facebook met het verzoek namen en adressen aan ons door te geven als jij, je broer of zus tussen 1965 en 1970 op het gymnasium zat.ʼ

Ze kletsten nog een tijdje door onder het bekijken van de foto’s. ‘Die meneer Geurtsen was toch wel een apart figuur hoor,’ zei Milou.
‘Ik weet nog wel dat hij rookte als een ketter. Hij had zo’n pijpje waar hij een filtersigaret in deed. Als hij de sigaret op had gerookt, maakte hij het pijpje schoon aan een pijp van zijn lange onderbroek. Ik vond dat wel zo vies.’ Ilse schoot in de lach.

‘Zou hij trouwens nog leven, meneer Geurtsen,‘ vroeg Milou zich af.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Harry Boerkamp
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 238
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Meneer Geurtsen"

Geschreven door Harry Boerkamp . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
30.05.20
Feedback:
Leuk verhaal Harry. Complimenten.
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...