1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 05-06-2020

Hits: 432

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Meneer, Burney is van de rotsen gevallen”.

Aangepast: 05-06-2020

Uit Antilliaanse verhalen:

Titel: “Meneer, Burney is van de rotsen gevallen”.

“Meneer Boxem”, vroeg Marijke uit 2e , “gaat u volgende week ook mee naar Ameland?” “Zeker weten, Marijke”. Daar verheug ik me echt op”. ”Ging u vroeger op Curaçao ook weleens op schoolkamp of schoolreisje?” vroeg Stefan die aan de raamkant zat.

“Ja, hoor. Weet je wat, het is bijna tijd, ruim je boeken en schriften maar op, want daar heb ik nog wel een mooi verhaaltje over”. In een mum van tijd waren de tafels leeg en begon ik te vertellen.

“Het verhaal speelde zich af in 1980 en…”” Bent u dan al zo oud?” grapte Johan. “Johan, laat me nou even rustig vertellen”, zei ik geïrriteerd. “Dus in 1980 ging ik met een klas op een schoolreisje naar de hoogste berg van Curaçao, de Sint-Christoffelberg. Vanuit de stad reden we in alle vroegte met ongeveer tien auto’s over een smalle donkere weg richting Westpunt waar de Christoffel dichtbij ligt. Al kilometers van te voren zag je, bij een opkomende zon, de berg in de verte liggen. De top was gehuld in grote grijze wolken. Aan de voet van de Sint-Christoffel parkeerden we onze auto’s en kwam de gids al naar ons toegelopen. We hadden ons van te voren goed laten informeren over de beklimming. ’s Morgens op tijd vertrekken wegens de warmte, voldoende begeleiding mee, goed schoeisel, minstens 1.5 liter water p.p. en etenswaar. Onderaan de berg was de natuur prachtig. Acacia’s, orchideeën, bromelia’s en allerlei cactussoorten zorgden voor een sprookjesachtig landschap. Het laatste stuk naar de top was kaal en vol met rotsblokken. Boven aangekomen kon we gaan genieten van een fantastisch uitzicht. Deze rust duurde niet lang, want in de verte hoorden we opeens  Suzie schreeuwen: ”Meneer, meneer Boxem kom gauw, want Burney is van een rots gevallen”. Mijn hart sloeg een paar keer over. Met een verhit gezicht stond Suzie te vertellen wat ze via, via had gehoord. “Breng me onmiddellijk naar hem toe Suzie”.  In mijn verbeelding zag ik Burney al onderaan een grote rots liggen. Waarschijnlijk een been of een arm gebroken of nog erger bewusteloos met een groot gat in zijn hoofd. In de verte zag ik een groepje leerlingen bij elkaar staan. Hevig transpirerend en vreselijk ongerust naderde ik het groepje. En wie zie ik daar in hun midden staan? Jawel Burney. “Burney, alles goed?” vroeg ik buiten adem.  “Ja meneer, hoe dat zo?” vroeg Burney. “Nou Suzie vertelde net dat je van een rots was gevallen”. “Dat klopt ook meneer, maar een klein rotsje hoor” en hij wees me een rotsje aan van hooguit één meter. “Suzie”, bulderde ik ”kom onmiddellijk hier. Ik heb nog een appeltje/mangootje met je te schillen”.

De schoolbel galmde door de gangen. Klas 2e kwam in beweging. “Mooi verhaal meneer. Tot morgen”.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

19.07.20
Feedback:
Correctie t.g.v. oude waarderingen.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
566
Lezen?
Billenkoek
565
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
551
Lezen?