SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Mélanie

Publicatie: 23.12.2020 | Ingrid Karsten
Ik ga een verhaaltje schrijven over een lief meisje. Ze heet Melanie en nu is ze volwassen. Niet toen ik op haar paste, toen was de vijf jaar. Eigenwijs, ijdeltuitje, leuke meid die zich uitkleedde voor de spiegel om zichzelf kritisch te bekijken. Mooie lieve donkere schoonheid met wie ik ging wandelen in het park. Dan sprak ze iemand aan. ‘Mijn moeder wil een baby maar mijn vader wil een hond’, zei ze dan heel trots. En zo werden we ingewijd in de gezinsproblematiek. Lydia, haar moeder met haar duizenden gezichtsmonstertjes. Ze werkte in een groot warenhuis. Promotton. En de nachteljike etentjes die altijd laat werden. Eend aten we dan en ook pens. Soms een kaasfondue want Fransen eten graag uitgebreid. En die lekkere stokbroden met gezouten boter. Maar het verliep niet zo gladjes in dat gezin. We hadden vaak ruzie over niets. Dat ik niet naar Pompidou moest gaan maar naar Montparnasse, dat soort dingen. En dat ik ’s nachts veel te laat ging slapen. En toen kwam Frank,mijn buurjongen en werd ik verliefd maar hij had eigenljk al een vriendin. Hij vond anale sex heel lekker en ik vreselijk. Vaak voelde ik me half verkracht. Totdat ik hem de deur heb uitgezet en hij steun zocht bij zijn vriendin. Heb hem nooit meer teruggezien deze marketing student. En mijn dagelijksse bezoekjes aan Potin met Marlène, een koffieshop. Marlène zei dat we veel meer deden dan koffie drinken in dat tentje maar ik kan me dat niet herinneren. Volgens mij deden we niets anders dan koffiedrinken. Mirjam, daarentegen, onze andere au-pair vriendin trok er op uit met haar camera en beklaagde ons dat we niets deden. Zij heeft Parijs goed leren kennen maar ik ook wel op mijn manier. Mijn familie woonde vlakbij place Pigalle en ik liep overdag en ’s nachts met een walk man in de straten. Niet zo’n gezellige buurt en best gevaarlijk maar ben nooit lastig gevallen. Ja het was een leuke tijd Parijs en als ik eraan terugdenk, denk ik toch in de eerste plaats aan Mélanie die ik zo graag had willen terugzien. Vive Paris!

WAARDERING

HITS:

422

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
23.12.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Ingrid, het verhaal heet Melanie maar het gaat amper over een Melanie. Het gaat erg van de hak op de tak allemaal. Je noemt terloops 'anale seks' en 'verkracht' en gaat dan weer verder alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Moeilijk te volgen zo.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.