Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Mannetje


Kijk je daar nou zitten, mijn stoere, kleine mannetje. Op de mat bij de achterdeur laat je je koesteren door de warme stralen van een onverwacht herfstzonnetje. Je oogjes zijn geloken. Wat ik stiekem jammer vind, want zo zijn je prachtige, opvallend lange, witte wimpers volkomen onzichtbaar tussen de even zo witte haren op je snuitje.

Slaap je? Nee, als ik naar je oortjes kijk, zie ik dat je juist heel alert bent. Ze staan helemaal naar voren en af en toe bewegen ze even. Wat zou je horen, vraag ik me af, want ik hoor niets.

Je zit met je neusje in de lucht, je zwarte neusvleugeltjes fladderen aan één stuk door. Komen er spannende, nieuwe geuren voorbij? Of juist heerlijke, vertrouwde luchten?

Een licht briesje laat je zijdezachte haren even zachtjes golven. Ze zijn lang, die haren. Een beetje te lang.

Voorzichtig kroel ik met mijn vingers door de haren op je borst. Ik weet dat dat je favoriete plekje is. Je buigt je koppie helemaal achterover zodat ik er nog beter bij kan. Je donkerbruine ogen zijn nu open en kijken me gelukzalig aan. En ik kijk net zo verliefd terug.

Als ik daarna mijn hand op je rug leg blijf je nog heel even naast me zitten genieten van de zon. Maar dan sta je op, gaapt hartstochtelijk en rekt je eens lekker uit. En spring je over de drempel de tuin in. Tijd voor een inspectierondje.

 

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 76
(Gemiddelde waardering 4 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Koen

nov 12, 2019 Poëzie Dorine Van der Marel

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Scheeloogje.

nov 09, 2019 Kort verhaal Pieter Wouter Broekharst

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Meer schrijfactiviteiten