1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  933 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 11-04-2021

Hits: 426

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Magie

Aangepast: 11-04-2021

In de moestuin steekt een man routineus zijn riek in de grond. Twee vrouwen in overall gooien de gerooide aardappelen in een emmer. Vooral de langste van de twee is fanatiek. De andere vrouw volgt op enige afstand met uitpuilende zakken, waaruit regelmatig een aardappel valt. Plek die ze direct opvult met een nieuw exemplaar. Iets verderop vlijt een brunette haar hoofd tegen het shirt van een vogelverschrikker. Geborgenheid kent vele vormen. Bezitsdrang trouwens ook. Ze slaat haar armen om zijn strooien lijf, terwijl ze mij recht in de ogen kijkt. Ondanks het raam dat ons scheidt, zet ik een stap naar achteren.
‘Mevrouw, gaat u mee?’
Ik volg de directeur door een witte gang. Daarna slaan we nog zo’n gang in, wit en lang. Op eigen houtje de uitgang vinden, wordt nog een hele klus. Ik kan het niet laten, ik halveer een papiertje uit mijn jaszak, verfrommel het en laat het op de grond vallen. De andere helft volgt wanneer we naar links gaan. Bij een marmeren leeuw houdt hij halt. Hij streelt het dier over zijn kop en kroelt uitgebreid over zijn neus. ‘Onze rots in de branding. Houd ‘m te vriend!’ Zijn ogen boren zich in de mijne. Pas wanneer ik op zijn aansporend knikje ook mijn hand op de leeuwenkop leg, loopt hij verder. Halverwege de gang kijk ik om. De leeuw gromt geluidloos.
‘Waar komt u precies voor?’ Hij opent de deur van wat de gezamenlijke leefruimte blijkt te zijn.
‘Zoals ik u schreef, zou ik u vragen willen stellen voor een artikel over taboes in de psychiatrie.’
‘U doelt natuurlijk op magie.’
Verbaasd kijk ik hem aan.
‘U vraagt maar. Lust u trouwens een kopje thee?’
‘Graag.’
Bij het afgaan van het belletje van de waterkoker, strijkt een witte gans neer op de terrastafel. De directeur legt zijn hand tegen het raam, waarop de gans haar nek van boven naar beneden beweegt. Dan draait ze zich om, zakt door haar poten, spreidt haar vleugels en blijft zo zitten.
‘Nee, nu even niet, vriend.’ Zuchtend draait hij zich naar me om. ‘Vannacht was al enerverend genoeg. Normaal gesproken gaat de vlucht goed. Deze keer schrok ze van iets en maakte een duikvlucht. Het luide gakken had me moeten waarschuwen. Voor ik het wist, lag ik met mijn voeten in de sloot. Het viel mee. Mijn schoenen kunnen tegen een stootje.’
Ik kijk naar de natte schoenen bij de verwarming. Er zit eendenkroos op de neus.
‘Een ding zeg ik u. De mensen in deze instelling zijn niet gek. Ik geloof eerder dat ze magische kwaliteiten bezitten. Magische trillingen lijken absoluut niet op het monotone geluid van gekte. De trillingen leiden tot een andere manier van waarnemen, het besef dat er meer is dan we op het eerste oog zien.’
Hoe anders verliep ons schriftelijk contact. Beduusd pak ik mijn blocnote uit mijn tas.
Een dame met een dienblad in de handen komt binnen. ‘Niels, dáár ben je! Tijd voor je medicijnen.’

 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

12.04.21
Feedback:
Iets van E.A Poe. Mooi!
Show more
11.04.21
Feedback:
Prachtig!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Rat
970
Lezen?
55 woordenverhaal
Bezet
783
Lezen?
Huis in beeld
782
Lezen?