Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

161 Hits

Publicatie op:
Lucifer

Terwijl ze het hoofd van de man die voor haar lag intrapte, dacht ze terug aan hoe ze hier gekomen was. Ze kon haar gedachten niet duidelijk maken, alsof er een waas overheen lag. Haar walging voor de halfdode zwerver voelde glashelder en haar woede brandde fel in haar ogen. Ergens diep in haar onderbewustzijn voelde ze gedachten opkomen, gedachten over een man.

Waarom ze opeens aan hem dacht, was haar een raadsel. Hij had hier niks mee te maken. Als hij haar zo zou zien, zou hij haar waarschijnlijk meteen laten opsluiten. Of zou hij stiekem lachen en een gevatte opmerking maken over de moderne bourgeoisie? Zou hij haar misschien zelfs aanmoedigen? Ze schuifelde naar achteren en zeeg neer tegen de muur, alsof het haar te veel werd. Ze staarde voor zich uit. Hij was het.

Ze zag het opeens helder voor zich. Sinds ze hem kende, veranderde er steeds kleine dingen in haar leven. De meeste veranderingen hadden zich binnen in haar afgespeeld. Haar gedachten hadden zich langzaam vervormd en ze had dingen gedaan waar ze zichzelf niet toe in staat achtte. Ze wist dat hij er mee te maken had, dat moest wel. Dit voelde te bizar voor woorden. Als ze er goed over nadacht, wist ze niet eens waar hij nu was. Ze voelde zich verassend kalm. Haar hoofd was leeg, haar handen trilden niet. Ze stond op, keek naar het roerloze lichaam beneden haar en haalde haar schouders op. Niemand gaf om een dode zwerver, niemand zou hier een zaak van maken. Het kon haar al niks schelen en zij was degene die hem vermoord had. Ze had een persoon gedood. Het deed haar niks.

Twee maanden geleden had haar dit waarschijnlijk wel wat gedaan, dacht ze. Ze wist het nu niet meer zeker. Ze was veranderd en het kwam door hem.

 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Lucifer"

22.10.20
Feedback:
Het begin van een volgend verhaal?
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig