SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Levi wil leven!

Publicatie: | Louisa Weijenbergh
"Oh schatje, ik kom... nu!" Met een stevige stoot worden Lex en de liefde van zijn leven even samen één.
Bezweet en buiten adem ploft Lex op het kussen naast Manon. Wat is hij toch gek op die meid. Zélfs na inmiddels zeven jaar weet zij nóg het beest in hem los te maken. Manon glimlacht en kan het niet laten hem even te plagen.
"Je doet net of je hard gewerkt hebt," grapt ze en geeft Lex een liefdevolle kus op zijn voorhoofd.
 
~Pang! Levi ziet geen hand voor ogen. Direct bij het startsein zijn Evi en Anne hem te snel af. Door de belachelijk grote opkomst bij de zwemwedstrijd vanmiddag is het onmogelijke sierlijke slagen te maken en op een 'coroniale' afstand te blijven van de concurrenten. Het is nu of nooit. Levi heeft zich voorgenomen niet met zich te laten sollen vandaag.
De afgelopen maanden heeft hij niets anders gedaan dan zich voorbereiden op déze wedstrijd. Hij moet als eerste de eindstreep zien te halen. En àls dan onverhoopt niet zou lukken zou hij sowieso eerder zijn dan Evi en Anne. Hij was de streek die ze hem geleverd hadden nog niet vergeten en zon op sportief revanche~
 
"Ga je nog met me mee naar de 20-weken echo vanmiddag?" Manon probeert gehaast haar te groot uitgevallen lunchpakket in haar broodtrommel te proppen.
"Wat denk jij, lieverd?! ik wil nu eindelijk wel eens weten of ik die miniatuur gouden voetbalschoenen mag gaan aanschaffen voor mijn zoons."
"Ik ben inderdaad ook benieuwd of het jongens of meisjes worden maar ze moeten vooral gezónd zijn Lex, dáár gaat het bij deze echo om."
"Jaja, schatje, klopt. Maar investering in een blauwe of roze Formule 1 Bugaboo is ook best belangrijk toch?" Lex knipoogt, geeft Manon nog snel een kus op haar wang en buik en vertrekt naar zijn werk.
 
~"Auw!" Evi is het zat en besluit haar broertje een zet terug te geven wat hij haar onmiddellijk weer betaald zet.
"Dat is lekker Evi, het is niets dat jij, onder valse voorwendselen, tegelijk met mij de eindstreep haalde, maar je begint me nu wel een béétje op mijn zenuwen te werken."
"Ik ben jou ook spuugzat Levi! Met al dat gehik en gedraai van je. Als het nog krapper wordt hier zal je ervan lusten. Ik ga nu slapen dus laat me met rust, wil je?!"~
 
"Het is gevaarlijk, Manon, om met zo weinig vruchtwater de laatste weken zwangerschap in te gaan," zegt verloskundige Emma ernstig. "Ik stel voor dat jullie alvast samen naar het ziekenhuis vertrekken dan zal ik hier nog de nodige telefoontjes plegen om een spoed-ok aan te kondigen op afdeling gyneacologie.
"Het duurt niet lang meer en we gaan je zoon én dochter te zien krijgen," legt de verloskundige haar uit.
Lichtelijk in paniek belt Manon haar man op op zijn werk; "Lex, mijn moeder zet me af in het ziekenhuis maar ik wil dat je direct naar me toe komt. Ik ga per direct worden ingeleid en met een beetje pech wordt het een keizersnede."
Geschrokken trekt Lex zijn jas aan. "Ach meisje toch, het komt allemaal goed. Maar laat je moeder alsjeblieft je vader even bellen zodat hij naar het ziekenhuis kan rijden. Je moeder is natuurlijk op van de zenuwen en ik wil wel dat je bij het góede ziekenhuis wordt gebracht."
"Lex, nu even geen grappen, dat kan mijn moeder best. Schiet nu maar op!"
"Ik kom er nu direct aan".
 
~"Levi, waar ben je? Gaat alles goed?" Evi kijkt verschrikt om zich heen, neemt een flinke teug adem en zet het op een brullen. Al die lichten om haar heen en wat een kou!
"Hier ben ik lieve zus, hoor je me," brult Levi. "Ze hebben net bij mama gelegd. Ze is prachtig, weet je dat. Ze heeft wel iets weg van...van míj eigenlijk."
Evi kan de grappen van haar broer slecht verdragen en besluit nog harder te krijsen totdat ook zij weer wat weer warmte tegen haar blote lijfje voelt. Als in een droom ligt Evi plotseling oog en oog met de mooiste vrouw ter wereld. Mama, jij bent het, eindelijk!"~
 
"Oh, kijk eens lieverd," Sandra, de zus van Manon rent direct naar haar man George om het goede nieuws te kunnen delen. "Het kaartje van Lex en Manon is binnen Ze hebben een kerngezonde zoon én dochter: Evi en Levi, hoe verzin je het!"

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
29.08.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk, vanuit twee verschillende perspectieven geschreven.
Na het beletselteken hoort een spatie. Hier ben je een woordje vergeten: "Ze hebben net bij mama gelegd.
Dit klopt niet: 'De afgelopen maanden heeft hij niets anders gedaan dan zich voorbereiden op déze wedstrijd.'
Een spermacel leeft maar een tot twee weken en verdwijnt dan uit het lichaam, hetzij via een ejaculatie, hetzij via de blaas.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
29.08.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk bedacht!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
29.08.20
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.