1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 16-08-2020

Hits: 299

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Lissabon

Aangepast: 16-08-2020
    
 
 
Lissabon     
Als je kijkt en luistert, de stad probeert te verstaan, dan verlies je de toerist en wordt je bezoeker.       Lissabon, het werd een ontmoeting met een lang vervlogen verleden, die zich opeens manifesteerde als een actueel heden.  Het werd een ontdekkingsreis. Niet alleen van Lissabon, maar ook van mezelf en onze vriendschap. De reis waarin ik eindelijk nee kon zeggen en het viel mee onze vriendschap bleef. 
Toen lang geleden mocht in ik de guitarra van de toen nog onbekende Amalia Rodrigues vasthouden. Nu klinkt buiten de fado ,op het dakterras van het hotel flarden jaren 70 muziek.   De pop art tentoonstelling, de mini gate bridge, de vrouwen schaars gekleed. Heel veel van wat ooit was.  Veel mensen lopen hand in hand. Een stad van respect. De herenliefde alom aanwezig.   Voorbijgangers jong en mooi, ze paraderen, anderen een stuk ouder, mooi door het leven en het vertrouwen in elkaar. Waar je ook loopt , een glimlach terug voor die van jouIn de hitte van de stad, heel veel borsten, zichtbaar door de schaars geklede vrouwenaar een markt in een buitenwijk de geur van armoede. Het geduld wordt gelatenheid , het respect overleven
Ik loop te kreunen zij,de mensen van hier hebben geen keus, hebben eten nodig.
Terug in het centrum blijf ik me erover verbazen hoe snel de luxe weer norm isOngelooflijk veel gezien, gelopen en ervaren, de laatste dag weinig opgepakt. Onderweg naar het vliegveld met de metro was daar een krottenwijk in dezelfde buurt waar de markt was.En in de rust van de straten, waar de nabestaanden met een sleutel hun overledenen bezoeken heb ik mij verbaasd over de vele gezichten van Lissabon.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
mijn beste beslissing ooit
394
Lezen?
Column
corona vooroordeel
393
Lezen?
winter
347
Lezen?