Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

194 Hits

Publicatie op:
Lissabon
    
 
 
Lissabon     
Als je kijkt en luistert, de stad probeert te verstaan, dan verlies je de toerist en wordt je bezoeker.       Lissabon, het werd een ontmoeting met een lang vervlogen verleden, die zich opeens manifesteerde als een actueel heden.  Het werd een ontdekkingsreis. Niet alleen van Lissabon, maar ook van mezelf en onze vriendschap. De reis waarin ik eindelijk nee kon zeggen en het viel mee onze vriendschap bleef. 
Toen lang geleden mocht in ik de guitarra van de toen nog onbekende Amalia Rodrigues vasthouden. Nu klinkt buiten de fado ,op het dakterras van het hotel flarden jaren 70 muziek.   De pop art tentoonstelling, de mini gate bridge, de vrouwen schaars gekleed. Heel veel van wat ooit was.  Veel mensen lopen hand in hand. Een stad van respect. De herenliefde alom aanwezig.   Voorbijgangers jong en mooi, ze paraderen, anderen een stuk ouder, mooi door het leven en het vertrouwen in elkaar. Waar je ook loopt , een glimlach terug voor die van jouIn de hitte van de stad, heel veel borsten, zichtbaar door de schaars geklede vrouwenaar een markt in een buitenwijk de geur van armoede. Het geduld wordt gelatenheid , het respect overleven
Ik loop te kreunen zij,de mensen van hier hebben geen keus, hebben eten nodig.
Terug in het centrum blijf ik me erover verbazen hoe snel de luxe weer norm isOngelooflijk veel gezien, gelopen en ervaren, de laatste dag weinig opgepakt. Onderweg naar het vliegveld met de metro was daar een krottenwijk in dezelfde buurt waar de markt was.En in de rust van de straten, waar de nabestaanden met een sleutel hun overledenen bezoeken heb ik mij verbaasd over de vele gezichten van Lissabon.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Lissabon"