Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

486 Hits

Publicatie op:
Lijden

Ik sleep me voort naar mijn auto, Pff, Ik ben uitgeput. Ik plof op de bestuurdersstoel en start mijn gebakje op wielen. Thuis, stap ik uit en met mijn tas hangend over mijn schouder maak ik met vermoeide armen mijn voordeur los van het slot. Eerst zitten, dat is alles wat ik denk. Ik strompel naar de eettafel. Gooi mijn tas aan de leuning van een stoel en plof neer.

Zo dadelijk even douchen, het zweet en de vieze geurtjes van mijn lijf wassen. Als ik van te voren had geweten dat dit zo’n lijdensweg zou worden was ik er nooit met deze folteraar aan deze speciale relatie begonnen. Het doet me goed maar die uitputtingsslag elke keer weer. Hij had me gewaarschuwd maar ik wilde het te graag en geloofde hem niet. Toen niet.

Drie tot vier keer in de week zag hem en elke keer kwam ik er voldaan maar volledig uitgeput vandaan. Al na die eerste keer vroeg ik me af of ik dit lijden wel zou moeten willen ondergaan.

Aan de andere kant. Het voelde zo goed.

Ik haal mijn beurse lijf van de stoel en vecht mezelf de trap op. Douchen, lekker lang onder die warme straal. Morgen rustdag. Heb ik ook echt wel nodig. Mijn spieren zijn vermoeid en ik zit onder de beurse plekken. Vooral die enen stoot tegen mijn kaak, shit, die was echt hard aangekomen. Ik zet de kraan open en stap uit mijn kleren. Het warme water doet goed. Pas na een minuut of vijf heb ik voldoende energie om mijn haren en lijf te wassen. Ik zet de kraan uit en droog me af. Ik bekijk mezelf in de spiegel. Kut, mijn kaak ziet er best blauw uit. Morgen maar een beetje verbergen onder een dikke laag foundation anders moet ik teveel uitleggen op mijn werk. Ze zijn al zo nieuwsgierig. Maar ik heb gewoon geen zin om mijn privéleven met mijn collega’s te delen.

Ik kleed me aan en loop de trap af naar de keuken. In de keuken trek ik de koelkast open en kijk wat voor eetbaars er ligt. “Hoi schat”, hoor ik achter me. Twee armen worden om me heen geslagen en een warme kus op mijn wang. “Au”, is mijn antwoord. Je kijkt me aan met je lieve, vertrouwde ogen. “O Jee, Hij heeft je echt goed te pakken gehad he’ deze keer. Ik zal wel voor het eten zorgen. Ga jij maar even zitten”. Ik kijk naar mijn man. De man die me dit gunt. De man die zijn leven op zijn kop liet zetten voor mij. Ik hou van hem. Ik kus hem terug. “Dank je”. Ik loop naar de bank en laat me erin vallen. Mijn telefoon gaat over. Een piepje. Whatsapp. Ik pak mijn telefoon en bekijk het bericht.

Sorry voor die kaak. Je verdediging was weg. Overmorgen toch echt even aandacht aan besteden. Is echt wel een aandachtspuntje. Wedstrijd is over twee weken en je tegenstandster is sterk en gehard. Rust uit, werk morgen nog even aan die verdediging. Je kan haar aan, met gemak als je je verdediging maar niet laat varen.

Ik kijk naar het bericht van mijn trainer, mijn coach, die ik regelmatig mijn beul noem. Waarom wilde ik perse gaan boxen? Wat was de reden ook al weer?


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Lijden"