Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Lichtwezen
Inzendingen: 1052
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Lichtwezen
© Ineke van Stempvoort op .
Aantal hits: 200
Hij projecteerde zichzelf op rondzwevende stofdeeltjes en schiep zich een menselijke verschijningsvorm: jong, krachtig, genderneutraal. De natuurwetten gehoorzaamden zijn gedachten en vulden details vanzelf in.
Te laat kwam het besef dat hij zich niet had afgeschermd, een beginnersfout, waardoor aardse trillingen binnensijpelden vanuit al het stoffelijke rondom. Geen harmonieuze golven zoals hij gewoon was. Nee! Slangengif. Dat onderscheid maakte tussen goed en kwaad, dood en leven, lichaam en ziel. Godverlaten krónkels, die Eenheid uiteenrukten, zijn gedachtekracht tenietdeden.
Nooit eerder had hij tegenstellingen en eindigheid ondervonden. Zo was het dus om mens te zijn: wikkend en wegend, gevangengezet in begrenzing.
Lamgeslagen en kotsmisselijk, te zeer verdeeld om zijn missie te volbrengen, loste hij het maagdelijke lijf op en vluchtte naar de dimensie waarin hij thuishoorde.
 
Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Lichtwezen"

Geschreven door Ineke van Stempvoort . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
23.11.20
  • Waardering schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart