Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Lichtwezen
Inzendingen: 895
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."

Lichtwezen

Hij projecteerde zichzelf op rondzwevende stofdeeltjes en schiep zich een menselijke verschijningsvorm: jong, krachtig, genderneutraal. De natuurwetten gehoorzaamden zijn gedachten en vulden details vanzelf in.
Te laat kwam het besef dat hij zich niet had afgeschermd, een beginnersfout, waardoor aardse trillingen binnensijpelden vanuit al het stoffelijke rondom. Geen harmonieuze golven zoals hij gewoon was. Nee! Slangengif. Dat onderscheid maakte tussen goed en kwaad, dood en leven, lichaam en ziel. Godverlaten krónkels, die Eenheid uiteenrukten, zijn gedachtekracht tenietdeden.
Nooit eerder had hij tegenstellingen en eindigheid ondervonden. Zo was het dus om mens te zijn: wikkend en wegend, gevangengezet in begrenzing.
Lamgeslagen en kotsmisselijk, te zeer verdeeld om zijn missie te volbrengen, loste hij het maagdelijke lijf op en vluchtte naar de dimensie waarin hij thuishoorde.
 
Dit artikel delen?

Ineke van Stempvoort

Avatar

Publicatie op .
Hits: 119

geef een waardering voor: "Lichtwezen"

Geschreven door Ineke van Stempvoort . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
23.11.20
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
16.11.20
Feedback:
En daar komen je fantasy-roots tevoorschijn...
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ineke van Stempvoort 16.11.20
    Bedankt, Johan. Mijn fantasy verhalen zijn helaas te lang voor hier. Vandaar alleen een flitsverhaaltje. Ik broed nog op een kort verhaal.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !