Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

207 Hits

Publicatie op:
leraar Joost
Bewust dakloos,wijsgeer, basic mens. Joost.
Bij iedere ontmoeting leert ze van hem. Liegen is voor hem taboe, dat zal jij nooit doen zei hij tegen haar Ik hou van je zei ze, hij schrok. Ik hou van jouw mens-zijn dat was goed.
De junk die hij aanhield om te bewijzen dat de leugen regeert, heeft ze geld gegeven. Niet om te eten, niet voor de daklozenopvang, maar wel voor een joint. Een eerlijk antwoord op de vraag wat hij ervoor zou kopenJoost, ze vertelde hem over haar liefde voor boeken. Wat kunnen ze je leren, wat kan je zelf niet waarnemen, wat vertelt het over jouw mens-zijn. Ze wil weten hoe de sterren heten en ze herkennen, leest veel.Hij denkt daar anders over. Wat je er over leest vergeet je snel, als ik ze aanwijs onthoud je het beter.
Haar oliebol wilde hij wel proeven, helaas baggervet een van de eerste, vergeten weg te gooien. Mijn handen doen zeer, olie is prima voor mijn handen.
Als altijd vervaagd de tijd als ze Joost spreekt.
Hergebruiker, vegetariër, natuurmens, filosoof, wijsgeer.
Een leraar. 

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "leraar Joost"

© irene wagemaker

In elke boekenwinkel: