Korte verhalen

Korte verhalen op Schrijverspunt

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen.Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.

Waardeer je een kort verhaal? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

lenteschoonmaak

Ik ben alvast aan de lenteschoonmaak begonnen. Dit moest wel want het was een bende van jewelste. Dat kwam ik had maanden zitten vegateren achter mijn bureau met een blik bier in mijn hand en starend naar de muur of in het niets. Na een maand kwam er een maat die zei " ton zou je niet eens wat gaan doen je zit al een maand achter je bureau" " een maand ,gek " Maar het bleek een maand te zijn . Een depressie kan dus ook je tijdsbesef in de war sturen. Toch kwam ik niet van mijn stoel moest maar denken aan mijn hond die was neergestoken. Nu was ik echt alleen, ik was boos,  verdrietig en soms voelde ik niets. vaak dacht ik terug aan het moment dat het gebeurde. Mijn hond was in gevecht geraakt met een andere hond en niet zomaar honden Max was een Argentijnse buldog en die andere een pitbul. Ik sprong er ook tussen, probeerde die bekken los te trekken, stompte ze op hu kop maar het hielp niet en ik werd ook gewond en die andere eigenaar steek Max zo in de flank, dat zag ik niet want ik probeerde die bekken uit elkaar te trekken  enzo. Max en die andere stopte met vechten, ik moest met de ambulance mee en Max met de dierenambulance. Ik wist nog steeds niet dat Max neer was gestoken dus ik kwam bij in het ziekenhuis.Mijn hand werd gehecht en later bracht de ambulance me naar de dierenarts. Er stonden vrienden , en paar te huilen . Ik vroeg "wat is er" een vriendin pakte me bij mijn arm en zei " kom maar' en we liepen naar de behandelkamer van de dokter . En daar lag Max aan de beademing, ze hadden zijn long proberen te plakken maar tervergeefs en de dokter zei" beter stekker eruit he ton" " ja" zei ik en ik nam afscheid van mijn jochie en we gingen naar mijn huis. Ik voelde niets, dronk gewoon bier en had gesprekken met de vrienden die voor me klaar stonden.Buiten op de parkeerplaats stonden twee auto's met in elk 4 atilianen, die gozer van die pitbul is ook een atiliaan. "pfff" dachtik en toen een maat in slaap was gevallen zat ik nog bier te drinken achter mijn bureau. Ik heb een megafoon en toen ik m had zitten liep ik mijn tuin in en schreeuwde door dat ding over het plein " op 135 woond een hondenmoordenaar en er staan twee auto's met vrienden van m, mensen dat jullie dat weten" De politie vroeg mij dat niet meer te doen en ook ik viel in slaap. De volgende dag geen Max, hoefde niet naar buiten voor zijn rondje. Ik heb aangifte gedaan en dat heeft niets opgeleverd en zo zat ik maanden lang met mijn bier en shag pasief achter mijn bureau, er kwam geen letter op papier. Vier maanden geleden ging ik weer schrijven en goed ook ,langzaam kwam ik weer tot leven en nu ben ik mijn huis aan het schoonmaken voor de lente die komt en ik schrijf weer! En het mooie is die hond is van die atiliaan afgepakt omdat hij 'm mishandelde, karma, nee gerechtigheid. groet ton
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 534
(Gemiddelde waardering 3 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster