Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 571
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

lenteschoonmaak

| anton combe
Ik ben alvast aan de lenteschoonmaak begonnen. Dit moest wel want het was een bende van jewelste. Dat kwam ik had maanden zitten vegateren achter mijn bureau met een blik bier in mijn hand en starend naar de muur of in het niets. Na een maand kwam er een maat die zei " ton zou je niet eens wat gaan doen je zit al een maand achter je bureau" " een maand ,gek " Maar het bleek een maand te zijn . Een depressie kan dus ook je tijdsbesef in de war sturen. Toch kwam ik niet van mijn stoel moest maar denken aan mijn hond die was neergestoken. Nu was ik echt alleen, ik was boos,  verdrietig en soms voelde ik niets. vaak dacht ik terug aan het moment dat het gebeurde. Mijn hond was in gevecht geraakt met een andere hond en niet zomaar honden Max was een Argentijnse buldog en die andere een pitbul. Ik sprong er ook tussen, probeerde die bekken los te trekken, stompte ze op hu kop maar het hielp niet en ik werd ook gewond en die andere eigenaar steek Max zo in de flank, dat zag ik niet want ik probeerde die bekken uit elkaar te trekken  enzo. Max en die andere stopte met vechten, ik moest met de ambulance mee en Max met de dierenambulance. Ik wist nog steeds niet dat Max neer was gestoken dus ik kwam bij in het ziekenhuis.Mijn hand werd gehecht en later bracht de ambulance me naar de dierenarts. Er stonden vrienden , en paar te huilen . Ik vroeg "wat is er" een vriendin pakte me bij mijn arm en zei " kom maar' en we liepen naar de behandelkamer van de dokter . En daar lag Max aan de beademing, ze hadden zijn long proberen te plakken maar tervergeefs en de dokter zei" beter stekker eruit he ton" " ja" zei ik en ik nam afscheid van mijn jochie en we gingen naar mijn huis. Ik voelde niets, dronk gewoon bier en had gesprekken met de vrienden die voor me klaar stonden.Buiten op de parkeerplaats stonden twee auto's met in elk 4 atilianen, die gozer van die pitbul is ook een atiliaan. "pfff" dachtik en toen een maat in slaap was gevallen zat ik nog bier te drinken achter mijn bureau. Ik heb een megafoon en toen ik m had zitten liep ik mijn tuin in en schreeuwde door dat ding over het plein " op 135 woond een hondenmoordenaar en er staan twee auto's met vrienden van m, mensen dat jullie dat weten" De politie vroeg mij dat niet meer te doen en ook ik viel in slaap. De volgende dag geen Max, hoefde niet naar buiten voor zijn rondje. Ik heb aangifte gedaan en dat heeft niets opgeleverd en zo zat ik maanden lang met mijn bier en shag pasief achter mijn bureau, er kwam geen letter op papier. Vier maanden geleden ging ik weer schrijven en goed ook ,langzaam kwam ik weer tot leven en nu ben ik mijn huis aan het schoonmaken voor de lente die komt en ik schrijf weer! En het mooie is die hond is van die atiliaan afgepakt omdat hij 'm mishandelde, karma, nee gerechtigheid. groet ton
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 673

(De gemiddelde waardering is 4 door 2 stem(-men)

Reacties   

# StilG.J Ooms 26-07-2018 14:40
OMG wat erg dit...!

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Organisatie gezocht !

Geschreven door Henny A.J. Kreeft. Geplaatst in Blog.
Al vanaf - zeg - 2009 is in verschillende media te lezen dat overal gezocht wordt naar Islamitische pleegouders; ik heb hier al vaker over geschreven, maar of het opgelost ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Een dapper besluit.

11, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Iets sterkers

10, mei, 2020 Amber Fernandes

De Venijnboom

07, mei, 2020 Amber Fernandes
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!