1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Lekker mokkeltje

Publicatie op : 28-08-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Lekker mokkeltje

364 Hits.

‘Kan ik u misschien even helpen?’ vraag ik.

‘Heeft u dat nou ook meneer, dat je weleens onderscheid maakt?’

‘Hoe bedoelt u?’ vraag ik aan de goedverzorgde man van dik in de tachtig, als ik zo schat.

‘Laatst liep hier een vrouw met twee zware tassen. Een lekker mokkeltje, echt waar. Niet dat ik ‘iets’ wil hoor, hou me ten goede, maar toch…’

‘We hebben allemaal onze voorkeur, meneer. Dat geeft toch niet?’

‘Toen ik de tassen voor haar naar haar auto had gesjouwd, ik heb een pijnlijke rug, dacht ik eraan of ik hetzelfde had gedaan als het een lelijk mens was geweest? Dat houdt me toch bezig, ziet u.’

‘U loopt nu zelf met twee zware tassen én die pijnlijke rug. Ik zie geen ‘lekker mokkeltje’ dat u met die tassen in haar auto even naar huis brengt.’

‘Nee zeg! Dat is mijn eer te na. Vrouwen zijn vrouwen. Van het zwakke geslacht ook al zijn ze in vele opzichten sterker geworden. Of mag je dat tegenwoordig niet meer zeggen?’

‘Van mij wel.’

‘Het gaat om het gevoel dat ik al jaren niet meer heb, maar me nog wel goed kan herinneren. De erogene zone is de enige die niet gezakt, maar juist is gestegen. Als ik dement word zal ik er geen last meer van hebben. Weet u dat ik dat gevoel nooit voor een donkere vrouw heb gehad? Discrimineer ik nu? Of is het voorkeur? En als dat laatste zo is, is dat dan niet hetzelfde? Dat houdt me de laatste tijd toch bezig. Maar ik moet nu verder, een bloemetje kopen voor mijn vrouw.’

‘Is ze jarig?’

‘Het is haar sterfdag. Alweer tien jaar geleden.’

‘Gaat u vaak naar het kerkhof?’

‘Ben je gek. Zeker met die pijn in mijn rug. Ik zet de bloemen wel bij haar foto. Een oude. Vroeger was ze best een lekker mokkeltje.’

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

29.08.20
Feedback:
Graag gelezen!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
28.08.20
Feedback:
Leuk verhaal, Han!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Barbara Baarsma - hier moet de mattenklopper over
756
Lezen?
'Hij is niet een van ons'
754
Lezen?
Column
Wat onder het vet zit bederft niet
687
Lezen?