1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

leeg

Publicatie op : 29-09-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

leeg

319 Hits.
Eindelijk was mijn dienst afgelopen. Twaalf uur dienst in de eerste hulp. Ik ben kapot. Dat alles alleen omdat een of andere dronken malloot was gaan spookrijden op de A2. Gewonde na gewonde kwam binnen. Uiteindelijk. Zes doden en elf gewonden, waarvan zeker zeven ernstig en direct een operatie nodig hadden. 
Vrijdag de dertiende, volle maan, het weekend was nog maar net begonnen. Inmiddels was het al tien minuten zaterdag. Ik zag het toen ik de auto starten om naar huis te gaan. 00:10. Om zeven uur had ik nog naar huis geappt. Om te zeggen niet voor me op te blijven. Het zou een latertje worden. Nu voor de eerste keer keek ik op mijn telefoon. Geen antwoord. Ach, Harold zou het wel druk hebben gehad met onze dochters. BBD, zoals wij het noemden. Bad, bed en dwarsliggen. Regelmatig van die avonden met een dochter van drie en een van anderhalf. Dan werd je hele avond bepaald door huilen, dreinen, zeuren en met name gefrustreerd rondlopen, trap op en trap af, tot die meiden eindelijk sliepen. Daarna was je meestal zo moe dat je zelf op de bank in slaap viel.
Oh, ik hou van mijn dochters. Echt, ik geef mijn leven voor ze. Maar zo af en toe….Zo nu en dan….

Nu wilde ik niets liever dan naar huis. Harold een kus geven. Even bij de meisjes kijken. Ze een zachte kus geven en onderstoppen en dan op de bank tegen Harold aankruipen met een wijntje en een domme comedy op netflix.
Even weg van de realiteit van het ziekenhuis. Even ontspannen. Even de intieme warmte van mijn eigen gezinnetje.

Bijna thuis. Ik neem de afslag en rij Boxtel in. Het dorp met naar mijn idee meer kroegen als inwoners. Ver genoeg van de grotere steden om een eigen levendig centrum te hebben. Klein genoeg om snel mensen te leren kennen. Het was er gezellig.
Stoplichten rechts, links aanhouden, straat in, vierde huis aan de rechterkant. Thuis. Ik stap uit. Ons huis oogt donker, geen lichten aan. Harold zal wel op de bank liggen te slapen. Ik loop naar de voordeur en open deze met mijn sleutel. Ik sluit de deur en wandel de gang in. Ik wil het licht aandoen maar als ik het knopje omzet gebeurt er niets. Ach, lamp kapot. Morgen even maken. Ik loop de huiskamer in, zachtjes, ik wil niemand wakker maken. Ik wil het lampje naast de deur aandoen maar vind de knop niet. Zelfs de draad krijg ik niet gevonden. Nu gaan mijn nekharen overeind staan. Wat is dit? Ik ken dit huis. Ik heb die lamp hier zelf opgehangen. Ik probeer de schakelaar van het grote licht, klik hem aan, niets, donker. Ik roep: “Harold!” Het galmt in mijn oren. Ik krijg geen antwoord. Nu word ik pas echt nerveus.
What the fuck!
Mijn telefoon, zaklamp. Ik pak hem en doe mijn zaklamp aan. Mijn handen bibberen en ik heb het koud. Het kippenvel staat op mijn armen. Ik kijk mijn huis rond in het licht van mijn zaklamp. Ik zie niets. Ik sta in een lege woonkamer.
Alicia! Fay! Ik ren de trap op. Storm de babykamer binnen. Niets! Leeg!
Fay! De kinderkamer. De deur staat open. Leeg!
Leeg- het woord heeft me nooit iets gezegd, helemaal niets, tot nu. Niets is er meer in die kamer. Geen bed, geen gordijnen, geen kast, zelfs de vloerbedekking is er niet. Niets! Kaal! Zoals het hele huis kaal is. Zoals het opgeleverd zou zijn voor de verkoop.
Wat?
Waar?
Hoe?
Ik loop elke verdieping af. Van de zolder tot zelfs in de schuur.
Kaal.
Ik ben thuisgekomen in een leeg huis. Een kaal huis.
Waar zijn mijn dochters?
Waar is mijn man?
Ik bel. Ik bel Harold. 'Dit nummer is niet in gebruik.' Ik probeer het nog een keer en nog een keer.
Ik begin te gillen. Ik hoor mezelf niet maar besef wat ik doe. Ik zak op de grond. Naast de trap.
De paniek is weg. Wanhoop neemt het over. Diepe intense wanhoop.
Ik zak weg in het niets. In een leegte. Ik voel het gebeuren. Ik laat het gebeuren. Misschien vind ik ze daar in die leegte.
Alicia,
Fay,
Harold.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

30.09.20
Feedback:
Met plezier gelezen dit prachtig verhaal, complimenten Ingrid!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
29.09.20
Feedback:
Met veel plezier gelezen. Spannende opbouw van het verhaal en ik kan me vinden in het open einde.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Bruggink 03.10.20
  Dank je Bert. Ben wel erg blij dat je je kunt vinden in het open einde, vind dat zelf soms meer doen als een totaal verhaal, maar weet ook dat sommige mensen zich hieraan storen.
29.09.20
Feedback:
Spannend verhaal Ingrid. Ik word zelf naar van het (open) einde. Goed geschreven. Tip: check de taalfoutjes. Die kun je via ‘bewerken’ wegpoetsen. Je verhaal is uitstekend.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Bruggink 29.09.20
  Dank je Annemarie. Mijn verhalenschrijven zichzelf. Soms heb ik het idee dat ik er zelf maar weinig invloed op heb. Maar snap wat je bedoelt met het 'naar' worden van dit open einde.
  • Ingrid Bruggink 29.09.20
   Ik Bedoel natuurlijk: Mijn verhalen schrijven zichzelf
   (Oh, kon ik maar 10 vingers blind en foutloos typen)

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
vooroordelen
669
Lezen?
Hottentot
533
Lezen?
in the pocket!
528
Lezen?