Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

444 Hits

Publicatie op:
Separate quarantaine

Jij was vanaf dag één een spannend project voor mij. Onbereikbaar met een achterdeurtje waarvan de toegangscode iedere drie dagen veranderde. Kom ik dit keer binnen of word ik weer buitengesloten? Met welke geheime klop op de deur krijg ik toegang?

Even had ik je volledige aandacht. Ik dacht dat als je me eenmaal zou leren kennen en ons een kans had gegeven, je zou zien hoe leuk we zijn samen. Dat we iets delen wat bijzonder is. Dat jij zou zien wat ik al die tijd al zag. Iets wat je misschien maar eens in je leven tegenkomt. Ik heb nog nooit met een man zoveel kunnen praten en lachen zoals met jou. Ongedwongen, aantrekkelijk en speels. Alle ingrediënten waren daar. Ik weet nog dat we op onze eerste dates non stop hebben gepraat. Er was geen moment stilte en ik heb me geen een keer afgevraagd of je wel genoeg interesse toonde of niet alleen maar met mijn buitenkant bezig was. Dingen waarvan ik mijzelf bij andere dates altijd pijnlijk van bewust was. Bij jou niet, ik kon alleen maar in het moment leven. Geen liefde op het eerste gezicht, maar wel vertrouwd en verrassend tegelijk.

We brachten nog meer tijd met elkaar door. Er waren momenten waarin ik voelde dat we meer naar elkaar toe groeiden. Ik voelde dat jij je muren ophield. Sommige momenten brak ik daar doorheen en zag ik even de kwetsbare, lieve en zorgzame jij. Ik zag de mogelijkheid van iets serieus met jou voor me in deze momenten.

En toen kwam uiteraard zoals bij elk verhaal de plottwist. Na bij mij te hebben geslapen vertrok je voor het weekend naar het buitenland. En opeens hoorde ik een week niks meer van je. Complete radiostilte. Je was de boel aan het saboteren, zodat ik genoeg zou hebben van je gedrag en je uit eigen beweging de bons zou geven. 

Afgelopen week belde je me nerveus op. Ik wist wat er ging komen. Zonder uitleg gaf je aan dat je liever als vrienden door wilde gaan. Vrienden? Hoe kunnen wij vrienden zijn na alles wat wij hebben gedeeld? Een goedkope manier om van me af te komen. Ik had je kunnen vragen waarom je niet verder wilde. Ongetwijfeld had je mij piekfijn uit kunnen leggen waar dat aan lag. Wat er volgens jou niet goed genoeg was aan mij om deze plotselinge breuk te kunnen verantwoorden. Je bent een denker, dus ik twijfel er niet aan dat je een volledig epistel klaar had liggen om voor te dragen.

De waarheid is dat het niet uitmaakt waarom. Het verandert niks aan het resultaat. Wij hebben leuke en mooie dingen met elkaar gedeeld. Een denker kan zichzelf overtuigen van zijn theorie als hij maar lang genoeg zoekt naar bewijsstukken om dit te onderbouwen. Waar het in essentie om ging, slaat precies op de eerste alinea. Ik klopte op jouw deur. Je liet me binnen en gaf me de toegangscode. Ik ging naar huis en jij veranderde vervolgens het gehele slot. Ik was binnen, ik kwam te dichtbij. Te dichtbij jou, bij de kern. Je voelde je door mijn aanwezigheid verplicht om te kiezen, zonder dat ik dat van jou vroeg. Kiezen voor alles of voor niets. Met mij is er ook geen grijs gebied. Je viel even heel hard voor me. En toen koos je voor niets. Want soms is alles te groot. Sommige mensen durven het niet aan om hun droom te leven. De deur ging dicht. En nu is mijn deur ook gesloten. Samen in separate quarantaine.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Separate quarantaine"

27.03.20
Feedback:
correctie ivm oude waarderingen.
  • Schrijfkwaliteit
    4/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig