1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 11-03-2021

Hits: 225

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

ȧ la Harco.

Aangepast: 12-03-2021
De Tweede Kamerverkiezingen.

Mensen vragen me vaak, Harco als jij die lijsttrekkers ontmoet bij de verkiezingsdebatten waar denk je dan zoal aan. ‘Overal aan en nergens’ is dan vaak mijn antwoord. Maar ik schets ze wel een beeld van de politicus of politica waardoor ze hem of haar beter leren kennen. Ik zal je enkele voorbeelden geven. Misschien heeft de ‘zwevende kiezer’ er iets aan. Het zal wel even duren voordat hij of zij is geland. Maar ja, dat is mijn vak.
 
Mark Rutte.
Mark is zuinig. Bij hem denk ik aan: rijden in oude auto’s/gammele bakken, bellen met een Nokia decennia oud, opgewarmde prak etend ’s avonds laat, , loze beloftes, eenzaam  zie ik hem op zijn oude piano zitten te pingelen, vrouwenvrees en aan Rita. Rita Verdonk. Als zij in 2006 lijsttrekker zou zijn geworden, hadden we nu niet gezeten met 10 jaar ellende onder Rutte.
Mark staat bekend staand als de leider van de partij van de cultuurbarbaren, 200 miljoen werd er gekort op subsidies in 2011 . De cultuur moet zijn eigen broek maar ophouden.  Groot liefhebber van Gordon en de Toppers.

Geert Wilders.
Waar ik bij Geert altijd direct aan moet denken als ik hem zie: NOOIT JE HAAR ZELF BLONDEREN.  Was jarenlang de leermeester van Mark. Wil geen vluchteling het land in hebben maar komt zelf uit een migrantenfamilie.
Ziet er gelig uit door gebrek aan buitenlucht. Vind je 10 jaar Mark genoeg, vergeet dan niet: EEN STEM OP GEERT IS EEN STEM OP MARK.
 
Wopke Hoekstra.
Wopke is een sluwe vos. Eerst Hugo de kolen uit het vuur laten halen en dan als hij bijna knock-out in de touwen hangt door alle Corona perikelen, dan toeslaan. Wopke, de lijsttrekker van de partij waarin christelijk met een kleine c wordt geschreven  en onbarmhartig is als het vluchtelingen betreft. 
Liever een boer niet tegen de haren in gestreken dan een vluchtelingenkind toegelaten.
Bij hem denk ik aan de scheve schaats die hij een tweetal keren heeft gereden. Eerst in Thialf, de tweede keer door de WW-uitkering te willen verlagen van twee naar één jaar. In Corona tijd.
Wopke is door zijn krenterigheid  geen graag geziene gast in Zuid Europa.
 
Sigrid Kaag.
Mijn eerste gedachte bij haar is Haagse Kak. Kak met een hoofdletter.
Meer een topdiplomate dan minister.
Droomt graag. Ik wil de eerste vrouwelijke premier worden. Maar lieve schat, dromen zijn bedrog.
`Voelt zich soms een hamster in een radje in Nederland ’  zei ze. 
 
Jesse Klaver.
Voorbeeld van een doorzetter. Iemand die van een dubbeltje een kwartje is geworden.
Opgestroopte mouwen. Goede bedoelingen maar onrealistische verwachtingen. Over zijn hoogtepunt heen. Heeft zijn kansen bij de vorige formatie niet gepakt.  Kampioen in milieumaatregelen. Kan zo een handel in zonnepanelen beginnen.
 
Lilianne Ploumen.
Als ik Lilian zie, loopt het water me in de mond. Heerlijk, die Limburgse vlaai.
Ik denk dat ze als PVDA' er bijna elke dag het lied ‘ Rote Rosen’ van Heino zingt.
Sterke vrouw. SHE DECIDES. Uitstekende minister voor Ontwikkelingshulp.
 
Thierry Baudet.
Ja, Thierry is een ruziemaker. Rond hem hangt een ONFRISSE GEUR. Virusontkenner. Waar menigeen gek van wordt, is dat vreselijke gepingel van hem op de piano dat je hoort als je door gangen van het Tweede Kamergebouw loopt. Woont bijna geen debat bij. Ligt liever aan het zwembad. Liefhebber van uilen.

Kees van der Staaij.
Bij Kees denk ik altijd aan de middeleeuwen. Als ik hem op tv zie, ruik ik nog een muffe geur. Christelijke moraalridder. Raadt vrouwen zwarte kousen aan.  Gladjakker. Homo hater
Is voor een fokpremie. Maakte graag ritjes op de achterbank van een auto met Mark tijdens één van de vorige formatiebesprekingen.
 
En ja zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Waar gaan de verkiezingen eigenlijk over, wordt me ook vaak gevraagd. Ja, misschien moet ik U een beetje teleurstellen. Het is saai, slaapverwekkend. Al weken gaat het in debatten over ‘ iets dat in de lucht hangt.’ ‘Vier russen. ’ ‘En licht aan het eind van de tunnel.’ ‘Vaccins.’ Alsof er niets anders aan de hand is in Nederland.
Schijnbaar houden de mensen  ook van tenenkrommende persconferenties door twee B- acteurs. De kijkcijfers zijn bijna net zo hoog als in de tijd dat alleen NED 1 en NED 2 nog bestond. Dan verdien je eigenlijk ook geen andere premier.
Waar ik wel  een fan van ben, is Irma. Zelf zet ik het geluid vaak uit en geniet van haar gebaren. 
1Juli  is iedereen  minimaal 1x geprikt als men het wil. Eerst zien en dan geloven is mijn gedachte.  Ik ben benieuwd als we ook het Russische vaccin krijgen of we dan na een injectie wel met de voeten op de grond blijven staan.
Ja, waar gaat het verder nog over? Over scheve schaatsen rijden. Zandbakgesprekken over kinderen. Elkaar vliegen afvangen.
Waar het eigenlijk over zou moeten gaan. Over een leefbare toekomst voor mijn kinderen en kleinkinderen, daar gaat het niet over. Had ik dit dan verwacht? Nee, eigenlijk niet.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

22.04.21
Feedback:
Leuk stukje Harry
Show more
13.03.21
Feedback:
Mooie analyse
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Dilemma(2).
604
Lezen?
De kattenrug auto.
552
Lezen?
Jij (2)
542
Lezen?