Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 559
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

L en R

| Edo Elzenga

Ik kijk naar mijn sokken met daarop de letters L en R. Wat een uitvinding, voor elke voet een aparte sok. In de sport laten we niets aan het toeval over, maar inderdaad, de linkervoet is de rechter niet en de laatste beetjes winst zitten ‘m vaak in de details. Thuis heb ik een paar sokken met twee keer een L, volledig contraproductief. Geen idee waar hun tegenvoeters met een R zijn gebleven. Ik probeer te bedenken of het binnenstebuiten keren van een van beide sokken het probleem oplost. 

 

Maar goed, ik zit dus te kijken naar die L en die R. 'Leon Rooyakkers', mompel ik.

Mijn lief kijkt op vanuit haar boek en vraagt wat ik zeg.
’Leon Rooyakkers', herhaal ik langzaam en enigszins plechtig.
Ze kijkt mij niet-begrijpend aan.
'L, R, Leon, Rooyakkers', verduidelijk ik terwijl ik met mijn ogen naar mijn voeten wijs. 'Er zijn vast mensen met de initialen L.R. die zulke sokken hebben', zeg ik. 'Dat vind ik mooi. Dat je hardloopsokken hebt met je eigen initialen en dat je die gewoon in de winkel kunt kopen.'
Mijn lief glimlacht en keert terug naar haar boek.

 

Afijn, ik zit dus te denken aan Leon Rooyakkers en ik vraag me af of er iemand bestaat die echt zo heet. Mooi trouwens voor Leon dat hij eigen sokken heeft. Misschien gaat hij daar nóg wel harder van lopen. En hij is waarschijnlijk niet de enige. 'Loes Regeling', zeg ik triomfantelijk.
Mijn lief kijkt opnieuw op en zucht. Haar blik verraad dat ze weet wat er nu gaat gebeuren en inderdaad begin ik de smaak te pakken te krijgen.
'Leontien Ruiters', gooi ik er uit. 'Loek Ruigrok, Luigi Rumpelrug.' Ik moet grinniken om mijn eigen vondsten. Nog een schep erbovenop, dit kan gekker! Maar dan zie ik mijn lief ernstig kijken. Zij schudt haar hoofd en zegt: ‘Leuk, maar nu ga ik verder lezen.’ Een paar seconden is het stil en dan vervolgt ze met een glimlach: 'Lulletje Rozewater!'

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 112

3.55

(De gemiddelde waardering is 3.5 door 2 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

weg van de stress

Geschreven door Dorine Van der Marel. Geplaatst in Cursiefje.
Het tolkaartje, dat een klein stukje uit z’n gleufje steekt, lacht me recht in mijn gezicht uit. Ik heb mijn auto net iets te ver van het kaartspuugapparaat stilgezet. Met ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Stink ik soms?

09, apr, 2020 Han Maas

De verjaardag

13, mei, 2020 Jeroen Follens
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!