Voor schrijvers, door schrijvers
Poëzie

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 804

L en R

Ik kijk naar mijn sokken met daarop de letters L en R. Wat een uitvinding, voor elke voet een aparte sok. In de sport laten we niets aan het toeval over, maar inderdaad, de linkervoet is de rechter niet en de laatste beetjes winst zitten ‘m vaak in de details. Thuis heb ik een paar sokken met twee keer een L, volledig contraproductief. Geen idee waar hun tegenvoeters met een R zijn gebleven. Ik probeer te bedenken of het binnenstebuiten keren van een van beide sokken het probleem oplost. 

 

Maar goed, ik zit dus te kijken naar die L en die R. 'Leon Rooyakkers', mompel ik.

Mijn lief kijkt op vanuit haar boek en vraagt wat ik zeg.
’Leon Rooyakkers', herhaal ik langzaam en enigszins plechtig.
Ze kijkt mij niet-begrijpend aan.
'L, R, Leon, Rooyakkers', verduidelijk ik terwijl ik met mijn ogen naar mijn voeten wijs. 'Er zijn vast mensen met de initialen L.R. die zulke sokken hebben', zeg ik. 'Dat vind ik mooi. Dat je hardloopsokken hebt met je eigen initialen en dat je die gewoon in de winkel kunt kopen.'
Mijn lief glimlacht en keert terug naar haar boek.

 

Afijn, ik zit dus te denken aan Leon Rooyakkers en ik vraag me af of er iemand bestaat die echt zo heet. Mooi trouwens voor Leon dat hij eigen sokken heeft. Misschien gaat hij daar nóg wel harder van lopen. En hij is waarschijnlijk niet de enige. 'Loes Regeling', zeg ik triomfantelijk.
Mijn lief kijkt opnieuw op en zucht. Haar blik verraad dat ze weet wat er nu gaat gebeuren en inderdaad begin ik de smaak te pakken te krijgen.
'Leontien Ruiters', gooi ik er uit. 'Loek Ruigrok, Luigi Rumpelrug.' Ik moet grinniken om mijn eigen vondsten. Nog een schep erbovenop, dit kan gekker! Maar dan zie ik mijn lief ernstig kijken. Zij schudt haar hoofd en zegt: ‘Leuk, maar nu ga ik verder lezen.’ Een paar seconden is het stil en dan vervolgt ze met een glimlach: 'Lulletje Rozewater!'

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Edo Elzenga
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 272
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "L en R"

Geschreven door Edo Elzenga . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!