Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

488 Hits

Publicatie op:
Kwaak
Als fervent reizigster kom je zowat op alle soorten plekken....Zo was er het jaar dat "Ik wil toch wel eens naar Florida" de kop opstak. Toch wel een slechte keuze, t.t.z. , als je dat gaat doen in het foute seizoen.

Florida,Sunshine State! Zo profileert deze Staat zich maar de vlag dekt de lading toch niet helemaal! In september ga je beter niet, mega hoosbuien zijn je deel, je zweet jezelf effenaf te pletter en je hart maakt op een ongezonde manier overuren.
Om nog maar te zwijgen over de alomtegenwoordige mug, een ondermaatse soort maar met bovenmaatse bulten tot gevolg.

Maar je bent daar en wil Miami bezoeken, right?
Hoe? Te voet?
Nee, wegens veel te warm!

Hop on,hop off?
Nee, wegens niet bestaand.

Duck tours bieden uitkomst!
Boarding time!
We hijsen ons aan boord van een ietwat vreemd uitziend voertuig, het heeft geen ramen, wel een dak en staat eigenaardig hoog op zijn wielen.

Een man stapt op, neemt een microfoon en schettert dat hij de gids is, van Cubaanse afkomst en hij belooft ons " One hell of a show"
Hier steekt enige argwaan de kop op! Het busje zet zich in beweging en ja hoor, de argwaan bleek terecht, de gids sommeert ons om luid " Kwaak, kwaak" te roepen.

"What?? That's all?" "Again!" Kwaak, kwaak ........en nog eens en nog....

Buiten ons gevieren is de bus gevuld met Amerikaanse toeristen en die kwaken er vergenoegd op los, wij zwijgen als vermoord! 
Ik onderdruk met succes de in mij opkomende moordneigingen en vervloek mezelf hartsgrondig.
Tussen al dat gekwaak komen er nog enkele regeltjes, zo is het streng verboden om recht te staan, en daarmee ben ik serieus geflurkt, er bevind zich een dikke buis op ooghoogte, foto's nemen kan alleen maar door ofwel een diepe duik te nemen of door recht te staan hetgeen dus niet mocht.

Ondertussen toetert Fidel zijn weetjes, die gaan voornamelijk over waar je jezelf lazarus kunt drinken voor een prikje! Zo hobbelt het busje verder tot het eensklaps zwem allures krijgt, het duikt het water in. Het is dus een amfibie voertuig en het zet koers naar de in de verte opduikende protserige villa's.

Dit is Kwaakmans zijn ding, van de " Rich and famous" weet hij alles. Hij schettert nog luider dan voorheen en het gaat in de trant van: " Do you know who's living here?  No?? Ophraaaa !!!! Yessss!!"

De Amerikaanse toeristen krijsen verrukt, wij zwijgen als vermoord.
Zo gaat het verder tot alle villa's aan de beurt zijn geweest, alle bewoners ontdaan van hun geheimen en we weten nu zelfs hoeveel harde dollars ze waard zijn.

Onze busboot maakt rechtsomkeer naar de wal en ook hier moet Fidel zijn informatie kwijt, een opsomming van alle eettenten waar je ...jawel...jezelf kunt volvreten voor een schijntje.
En dan komt het eindpunt en de verlossing in zicht en met een gevoel van zwaar afgezopen te zijn beloof ik mezelf om nooit nog in zo'n val te trappen !

Kwaak !

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Kwaak"