Voor schrijvers, door schrijvers
 • Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Krantenkop

Roosje staat voor de deur van de kamer en durft niet naar binnen.
Achter de deur woont het kwaad, ze weet en herkent het ondanks haar pril zijn.


Voorgevoelens? Bestaat dat? " Zeker en vast" kraaien de adepten, er is meer tussen hemel en aarde dan een mens kan bevroeden.
" Nee hoor" roepen de anders denkenden, bestaat niet, er is geen hemel, hel of wat dan ook! En al helemaal niks zoals voorgevoelens en dood is dood.


Maar Roosje staat daar en durft niet naar binnen. Nu niet en het jaar daarna ook niet.


En Tijd wandelt verder en op zijn pad komen mensen met hun verhalen, zorgen en vreugden en voor je het weet gaan er jaren voorbij.
En Roosje durft nog altijd niet naar binnen.


Maar dan steken de Goden de hoofden bij mekaar en beslissen dat het moment gekomen is...

En Roos, ondertussen ouder geworden maar nog altijd beducht voor onheil speelt met vriendinnetjes tikkertje...Tot er een vlammende pijn door haar buik jaagt en ze geen stap nog kan verzetten.. Tijd is om, Tijd komt incasseren...


Roos mag langer opblijven, spelen met wat ze wil maar het is een gevoelig kind, ze hoort het heimelijk gefluister, weet niet waarom maar een wurgende angst overmeesterd haar.


Vader komt haar halen maar vertelt haar niets behalve dat ze voor een tijdje niet thuis kan zijn. Zij, op haar beurt, zegt niets tegen hem, waarom zou ze, hij is er anders ook nooit!
KRANTENKOP
__________

Vrouw neergeschoten en in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. Dader geeft zichzelf aan.
De vrouw heeft een kind van 10 jaar.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 71
(De gemiddelde waardering is 3 door 1 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…

Poëzie lezen of publiceren?

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer…