Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

434 Hits

Publicatie op:
Krantenkop
Roosje staat voor de deur van de kamer en durft niet naar binnen.
Achter de deur woont het kwaad, ze weet en herkent het ondanks haar pril zijn.


Voorgevoelens? Bestaat dat? " Zeker en vast" kraaien de adepten, er is meer tussen hemel en aarde dan een mens kan bevroeden.
" Nee hoor" roepen de anders denkenden, bestaat niet, er is geen hemel, hel of wat dan ook! En al helemaal niks zoals voorgevoelens en dood is dood.


Maar Roosje staat daar en durft niet naar binnen. Nu niet en het jaar daarna ook niet.


En Tijd wandelt verder en op zijn pad komen mensen met hun verhalen, zorgen en vreugden en voor je het weet gaan er jaren voorbij.
En Roosje durft nog altijd niet naar binnen.


Maar dan steken de Goden de hoofden bij mekaar en beslissen dat het moment gekomen is...

En Roos, ondertussen ouder geworden maar nog altijd beducht voor onheil speelt met vriendinnetjes tikkertje...Tot er een verlammende pijn haar doet stilstaan en ze geen stap nog kan verzetten.. Tijd is om, Tijd komt incasseren...


Roos mag langer opblijven, spelen met wat ze wil maar het is een gevoelig kind, ze hoort het heimelijk gefluister, weet niet waarom maar een wurgende angst overmeesterd haar.


Vader komt haar halen maar vertelt haar niets behalve dat ze voor een tijdje niet thuis kan zijn. Zij, op haar beurt, zegt niets tegen hem, waarom zou ze, hij is er anders ook nooit!
KRANTENKOP
__________

Vrouw neergeschoten en in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. Dader geeft zichzelf aan.
De vrouw heeft een kind van 10 jaar.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Krantenkop"