1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Kom van dat dak af!

Publicatie op : 19-03-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Kom van dat dak af!

270 Hits.
Voor de derde dag op een rij belt hij precies om 8.00 uur ’s morgens aan en gaat linea recta het dak op. Hij heeft 62 jaar op de teller, moet met regelmaat op zijn kleinkinderen passen, maar klimt als een rat zo snel het dak op om mijn dakkapel te schuren, te plamuren en te verven. En tussendoor wast hij ook nog even het raam. “Want daarvoor zal mevrouw ook wel niet het dak op gaan”, veronderstelt hij.
 
Wat ben ik blij met deze handige en vooral lenige senior. Want wat zijn ze moeilijk te vinden: de stukadoors, de timmermannen en de schilders met tijd. “Ik ben er eentje van het ouderwetse soort”, zegt hij verontschuldigend. En als ik hem niet begrijpend aankijk, vervolgt hij: “Misschien doe ik er een beetje langer over dan anderen, maar ik wil het graag goed doen.” Nou… ik ben blij met deze man die dan wellicht iets meer tijd neemt voor de klus, maar me zonder terughoudendheid ook nog de nodige tips geeft voor het onderhoud van mijn schilderwerk elders in het huis. En hoe ik werk en kosten kan besparen… daar heeft hij ook wel ideeën over. Want hij heeft liever dat ik het schilderwerk overlaat aan een vakman en zeker niet op het idee kom om de vriend het dak op te jagen. Maar ik kan nog altijd veel zelf doen om kosten te besparen. “Afwassen en schuren, mevrouwtje. Dat kost echt veel tijd. Daar heb je geen vakman voor nodig en dat zijn kosten die de portemonnee hard raken”, vertrouwt hij mij toe.
 
Of hij – nu hij toch hier is – misschien ook nog even een adviesje heeft voor het opnieuw kitten van mijn douchecabine. “Ik zag net dat hij het afkitten van de ramen zo mooi strak en toch behoorlijk snel voor elkaar kreeg.” En of hij nog een kopje koffie lust met een flink stuk peperkoek? Want waar hij de vakman is qua schilderen en aanverwante zaken, ben ik natuurlijk kampioen in het paaien.
 
Na drie dagen Piet de schilder in huis te hebben gehad, is er weer een hoop achterstallig onderhoud geklaard. Dakkappelletje staat weer te pronken in het zonlicht. Buitenschilderwerk hier en daar wat aangepakt en weer een heerlijk schone douche. Wat zo’n vakman in huis al niet kan doen. Geweldig!

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

27.03.21
Feedback:
Leuk stukje Sylvia en zo herkenbaar. Ik zie dat jij stukjes schrijft in de t.t. Zelf schrijf ik alleen maar stukjes en verhalen in de v.t. Zal dat qua leesbaarheid nog wat uitmaken?
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.03.21
Feedback:
Klus geklaard. mooi beschreven.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Wen er maar aan!
302
Lezen?
Blauw van de kou
284
Lezen?
Toen iedereen danste...
283
Lezen?
Verliefd!
281
Lezen?
Column
Avondklok
277
Lezen?