Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

159 Hits

Publicatie op:
Kom van dat dak af!
Voor de derde dag op een rij belt hij precies om 8.00 uur ’s morgens aan en gaat linea recta het dak op. Hij heeft 62 jaar op de teller, moet met regelmaat op zijn kleinkinderen passen, maar klimt als een rat zo snel het dak op om mijn dakkapel te schuren, te plamuren en te verven. En tussendoor wast hij ook nog even het raam. “Want daarvoor zal mevrouw ook wel niet het dak op gaan”, veronderstelt hij.
 
Wat ben ik blij met deze handige en vooral lenige senior. Want wat zijn ze moeilijk te vinden: de stukadoors, de timmermannen en de schilders met tijd. “Ik ben er eentje van het ouderwetse soort”, zegt hij verontschuldigend. En als ik hem niet begrijpend aankijk, vervolgt hij: “Misschien doe ik er een beetje langer over dan anderen, maar ik wil het graag goed doen.” Nou… ik ben blij met deze man die dan wellicht iets meer tijd neemt voor de klus, maar me zonder terughoudendheid ook nog de nodige tips geeft voor het onderhoud van mijn schilderwerk elders in het huis. En hoe ik werk en kosten kan besparen… daar heeft hij ook wel ideeën over. Want hij heeft liever dat ik het schilderwerk overlaat aan een vakman en zeker niet op het idee kom om de vriend het dak op te jagen. Maar ik kan nog altijd veel zelf doen om kosten te besparen. “Afwassen en schuren, mevrouwtje. Dat kost echt veel tijd. Daar heb je geen vakman voor nodig en dat zijn kosten die de portemonnee hard raken”, vertrouwt hij mij toe.
 
Of hij – nu hij toch hier is – misschien ook nog even een adviesje heeft voor het opnieuw kitten van mijn douchecabine. “Ik zag net dat hij het afkitten van de ramen zo mooi strak en toch behoorlijk snel voor elkaar kreeg.” En of hij nog een kopje koffie lust met een flink stuk peperkoek? Want waar hij de vakman is qua schilderen en aanverwante zaken, ben ik natuurlijk kampioen in het paaien.
 
Na drie dagen Piet de schilder in huis te hebben gehad, is er weer een hoop achterstallig onderhoud geklaard. Dakkappelletje staat weer te pronken in het zonlicht. Buitenschilderwerk hier en daar wat aangepakt en weer een heerlijk schone douche. Wat zo’n vakman in huis al niet kan doen. Geweldig!

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Kom van dat dak af!"

© Sylvia Schalken
27.03.21
Feedback:
Leuk stukje Sylvia en zo herkenbaar. Ik zie dat jij stukjes schrijft in de t.t. Zelf schrijf ik alleen maar stukjes en verhalen in de v.t. Zal dat qua leesbaarheid nog wat uitmaken?
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.03.21
Feedback:
Klus geklaard. mooi beschreven.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig