Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Kees cross

Daar lag hij, even draaide de hele wereld om hem heen. Zijn fiets was een paar heuvels verder neergekomen. Hij had een beste smak gemaakt. Gelukkig had hij geen pijn, en daarom stond hij meteen weer op en raapte zijn fiets van de baan. Vol goede moet reed hij naar de startheuvel voor een nieuwe poging. Op 6 meter hoogte stond hij klaar. Ging het hem dit keer lukken de heuvels te springen zonder te vallen? Riders raedy......watch the gate........piep piep piep, het starthek viel en weg was hij. Vol snelheid vloog hij over de heuvels en door de bochten. Nu kwam het stuk waar hij was gevallen. Hij rechte zijn rug en maakte zich klaar om deze twee heuvels te springen....Hij maakte extra vaart en zette af.... hij vloog! De landing was perfect! En nu door. De adrenaline gierde door zijn lijf. Zweet liep in straaltjes van zijn rug en hij fietste alsof zijn leven er vanaf hing. Hij moest en zou die ene jongen verslaan die altijd zo gemeen reed als hij niet kon winnen. Er voor blijven en zorgen dat hij niet ingehaald werd. Het was hem zo veel waard! De goden waren hem goed gezind want zijn rivaal was op volle snelheid uit de bocht gevlogen. Nu kon hij wat rustiger rijden, maar de race was in volle gang. Zou hij het aandurven om nog meer heuvels te springen? Veel tijd om daarover na te denken had hij niet, en in volle vaart sprong hij de heuvels. Het ging geweldig. Hij vloog meerdere rijders voorbij in de lucht. Van zijn techniek moest hij het hebben. Hij was niet zo groot en had niet de kracht om de jongens met trappen allen bij te houden. Toen hij over de finish ging had hij een grote grijns op zijn gezicht. Hij had het gewoon gedaan! Hij was eerste geworden. Nog nooit had hij zo een goede race gefietst! Vol blijdschap rende hij naar zijn ouders die langs de kant vol spanning de race hadden gade geslagen. Wat een geweldige dag, en wat was hij blij. Zijn fans lieten goed van zich horen toen hij het podium op geroepen werd. Vol trots nam hij de glanzende bokaal in ontvangst. Daar stond hij. "De Kees" hij had het hem gewoon geflikt. Vol trots showde hij de beker aan het publiek. Hij werd op handen gedragen. Plots werd hij wakker van een hard gepiep in zijn oor. Langzaam deed hij zijn ogen open. Nee, dat kan niet! Was dit echt maar een droom? Of had hij een kijkje in de toekomst mogen nemen?
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 266
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Allerzielen

nov 02, 2019 Quote Guido Aerts

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten