Dorothea Russel

Kater

© Dorothea Russel op 21.06.2022.

Ze kijkt in de spiegel: ‘You got this!’ zegt ze hardop en steekt een duim op naar zichzelf. in haar knalrode jurk en slippertjes zwaait ze de buitendeur dicht. Ze stopt de huissleutel en al haar geld in haar tasje, want haar kamerdeur kan niet op slot. Ze loopt het pad af naar het strand. Ze hoort de muziek van de strandtent al. Deze avond gaat alle schroom overboord. Niemand hoeft te weten dat ze een stille, grijze muis uit Westvoort is. Haar eerste weekend weg weg in haar eentje. Ze heeft er voor gespaard. Geld én moed. Nu is het zover. Ze heeft een goedkoop kamertje gehuurd, dichtbij zee. Ze vindt een plekje op een houten bank. Het is hier spaarzaam verlicht, maar daardoor wel heel romantisch. Ze bestelt een Aperol-spritz en nestelt zich in de kussens. Ze neemt een slok en kijkt genietend naar de dansende mensen op het strand. Zou ze ook wel willen, maar in je eentje….

Vanuit haar ooghoek ziet ze een knappe man naderbij komen. Helaas. Maartje vindt zichzelf niet
bijzonder, laat staan mooi. Dat heeft haar ex haar wel ingepeperd. ‘Hebben ze er boven ééntje laten
gaan?’ hoort ze en kijkt op.
‘Een engeltje bedoel ik. Schuif eens op, kom ik naast je zitten, want volgens de laatste twintig minuten ben je alleen.’ Maartje schiet in de lach en de onbekende lacht met haar mee. ‘Dat is beter,’ zegt hij.
‘Ik ben Mike. Maartje heeft het gevoel dat ze droomt.
‘Het leven is kort, dus geniet zoveel je kunt.’ Als de ober passeert bestelt hij meteen twee drankjes.
‘Proost,’ zegt hij als hij haar het glaasje aanreikt. Als ze een slok neemt, voelt ze het branden. Met
tranen in haar ogen vraagt ze: ‘Wat is dit?’ Met twinkelende ogen antwoordt hij: ‘Lekker hè!’ en
bestelt er meteen nog twee. Hij is een makkelijke prater en maakt haar aan het lachen. Maartje kruipt langzaam uit haar schulp en concludeert dat deze mini-vakantie de beste beslissing ooit is. Na drie drankjes trekt hij haar mee naar het zand. Er draait een zwoel muziekje en moeiteloos neemt hij haar mee op het ritme. Ze wordt rond en rondgedraaid en geniet met volle teugen. Dit is wat ze wil. Leven! Zweven op de klanken van de muziek en in de armen van een knappe man. Wat een zaligheid.

‘Nog een drankje doen bij mij thuis?’ fluistert hij dicht tegen haar aan. Zijn lippen laten een tinteling achter op haar oorschelp. Ze krijgt er kippenvel van en voelt zich licht in haar hoofd. Een beetje aangeschoten gaat ze met hem mee.
Zijn huis is vlakbij en als ze struikelt, tilt hij haar op. Ondanks haar alcoholinname ziet ze een prachtige tuin en dito huis. Hij draagt haar de openstaande tuindeuren door, de trap op en een enorme slaapkamer in. Vaag ziet ze in de hal een portret hangen van een echtpaar, de man is niet Mike. Zachtjes legt hij haar op bed. ‘Tot zo!’ Als zij zich rechtop heeft geworsteld in de kussens is hij er alweer, met een fles, glaasjes en ijsblokjes……

 

Bonkende hoofdpijn doet Maartjes ogen openen. Met één blik ziet ze dat ze én alleen is én haar geld
uit haar tasje is verdwenen. Vreemd. Ze wurmt zich uit bed, op zoek naar een toilet. De badkamerdeur gaat moeizaam open. Ze schenkt er geen aandacht aan, eerst plassen voor ze knapt! Als ze op de bril zit, kijkt ze langzaam om zich heen. Dan trekt al het bloed uit haar gezicht. Achter de deur ligt een onbekende man met een gapende hoofdwond. De man van het portret. Dood.

Terwijl ze niet-begrijpend naar het dode lichaam kijkt, dringt het geluid van sirenes die snel naderbij
komen tot haar door….

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  20.08.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Hahaha, dat klinkt als een geweldige vakantie, maar niet heus. Mooi verhaal!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 4.0
Stemmen: 1
Hits: 289
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Jan van Beek: Vermoorde onschuld

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.