Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 559
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

geobsedeerd door liefde

| k.b

Mensen zijn geobsedeerd met de liefde en of sexueel contact, het is iets wat vrijwel ongetwijfeld een onderwerp is in het leven van ELK mens. Wat belooft de liefde telkens waar wij steeds maar achteraan blijven lopen?

Het maakt niet hoe fout het gaat, hoe ongezond een relatie is, hoe heftig een ervaring is, liefde blijkt iets wat een mens nooit opgeeft. Mensen die eventueel hun dromen opgeven, hun passie, en toch nooit de liefde.

Er is geen verhaal van een persoon die alleen is gebleven en als gelukkig wordt beschouwd, liefde is geluk, een gebrek aan liefde is een gebrek aan geluk. Het verhaal van een rijke man die de hele wereld in zijn handen heeft, maar toch niet de juiste vrouw kan vinden maakt ons verdrietig. Een zwerver die niks heeft, maar zijn leven deelt met zijn geliefde geeft ons een sprankje hoop.

Liefde is voor ons mensen een obsessie, iedereen twijfelt er wel eens over, denkt er wel eens over na, wordt er onzeker van, wordt er boos van, gelukkig, verdrietig, alles! Wij mensen denken dat we zoveel verder zijn ontwikkeld dan de dieren om ons heen, maar op een manier zijn we zo primitief als hen, zij die het concept van liefde niet eens kennen.

Het is jammer dat wij continu bezig zijn met het zoeken naar een ander, antwoorden zoeken bij een ander, geluk zoeken dankzij een ander, en dit allemaal niet zoeken bij onszelf, inclusief ik...

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 146

3.335

(De gemiddelde waardering is 3.3 door 3 stem(-men)

Reacties   

# RE: geobsedeerd door liefdeIngrid Bruggink 19-01-2020 10:56
Misschien is het kunnen geven van liefde wel belangrijker dan het ontvangen ervan?
# RE: geobsedeerd door liefdeHans Van Battel 08-01-2020 12:13
Geschreven uit liefde!
Een thema wat nooit genoeg herhaald kan worden. Een mens wordt er alleen maar mooier en menselijker door. Is dàt niet de liefde die ieder bij zichzelf kan vinden, en als een hoorn des overvloeds over een ander kan gieten?

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Langzame wals

Geschreven door Diane Thone. Geplaatst in Blog.
De autocar slingert zich voorzichtig door de bochten . Het lijkt wel een langzame wals , gecomponeerd door moeder Natuur en gedirigeerd door de tijd. Slow,slow,turn and slo...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

 Een leugentje om bestwil.

15, mei, 2020 Jan Boxem

Een sprankje hoop

07, mei, 2020 Esther Goesinne
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!