Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

448 Hits

Publicatie op:
geobsedeerd door liefde

Mensen zijn geobsedeerd met de liefde en of sexueel contact, het is iets wat vrijwel ongetwijfeld een onderwerp is in het leven van ELK mens. Wat belooft de liefde telkens waar wij steeds maar achteraan blijven lopen?

Het maakt niet hoe fout het gaat, hoe ongezond een relatie is, hoe heftig een ervaring is, liefde blijkt iets wat een mens nooit opgeeft. Mensen die eventueel hun dromen opgeven, hun passie, en toch nooit de liefde.

Er is geen verhaal van een persoon die alleen is gebleven en als gelukkig wordt beschouwd, liefde is geluk, een gebrek aan liefde is een gebrek aan geluk. Het verhaal van een rijke man die de hele wereld in zijn handen heeft, maar toch niet de juiste vrouw kan vinden maakt ons verdrietig. Een zwerver die niks heeft, maar zijn leven deelt met zijn geliefde geeft ons een sprankje hoop.

Liefde is voor ons mensen een obsessie, iedereen twijfelt er wel eens over, denkt er wel eens over na, wordt er onzeker van, wordt er boos van, gelukkig, verdrietig, alles! Wij mensen denken dat we zoveel verder zijn ontwikkeld dan de dieren om ons heen, maar op een manier zijn we zo primitief als hen, zij die het concept van liefde niet eens kennen.

Het is jammer dat wij continu bezig zijn met het zoeken naar een ander, antwoorden zoeken bij een ander, geluk zoeken dankzij een ander, en dit allemaal niet zoeken bij onszelf, inclusief ik...


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "geobsedeerd door liefde"

© k.b
08.01.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
  • Schrijfkwaliteit
    3/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Hans Van Battel 08.01.20
    Geschreven uit liefde!
    Een thema wat nooit genoeg herhaald kan worden. Een mens wordt er alleen maar mooier en menselijker door. Is dàt niet de liefde die ieder bij zichzelf kan vinden, en als een hoorn des overvloeds over een ander kan gieten?