Voor schrijvers, door schrijvers
Poëzie

Kort verhaal

Aantal gepubliceerde inzendingen: 650

geobsedeerd door liefde

Mensen zijn geobsedeerd met de liefde en of sexueel contact, het is iets wat vrijwel ongetwijfeld een onderwerp is in het leven van ELK mens. Wat belooft de liefde telkens waar wij steeds maar achteraan blijven lopen?

Het maakt niet hoe fout het gaat, hoe ongezond een relatie is, hoe heftig een ervaring is, liefde blijkt iets wat een mens nooit opgeeft. Mensen die eventueel hun dromen opgeven, hun passie, en toch nooit de liefde.

Er is geen verhaal van een persoon die alleen is gebleven en als gelukkig wordt beschouwd, liefde is geluk, een gebrek aan liefde is een gebrek aan geluk. Het verhaal van een rijke man die de hele wereld in zijn handen heeft, maar toch niet de juiste vrouw kan vinden maakt ons verdrietig. Een zwerver die niks heeft, maar zijn leven deelt met zijn geliefde geeft ons een sprankje hoop.

Liefde is voor ons mensen een obsessie, iedereen twijfelt er wel eens over, denkt er wel eens over na, wordt er onzeker van, wordt er boos van, gelukkig, verdrietig, alles! Wij mensen denken dat we zoveel verder zijn ontwikkeld dan de dieren om ons heen, maar op een manier zijn we zo primitief als hen, zij die het concept van liefde niet eens kennen.

Het is jammer dat wij continu bezig zijn met het zoeken naar een ander, antwoorden zoeken bij een ander, geluk zoeken dankzij een ander, en dit allemaal niet zoeken bij onszelf, inclusief ik...

Dit artikel delen?
Auteur: ©k.b
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 291
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "geobsedeerd door liefde"

Geschreven door k.b. Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!