Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 559
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Kantje boord romantiek

| Martin Reekers

‘Ik heb last van mijn liesstreek’, zegt mijn vrouw na een fietstochtje. ‘Ik denk dat het komt door het randje kant aan mijn onderbroek dat bij het fietsen steeds langs de binnenkant van mijn bovenbeen schuurt’.

‘Randje kant?’ vraag ik.

‘Ja dat kantrandje aan mijn slipje. Dat weet je toch wel.’

‘Eh, nee’, antwoord ik. Heb je dat slipje net nieuw dan?

‘Welnee man, dat heb ik al jaren. Je wilt toch niet zeggen dat je dat pikante randje nog nooit gezien hebt hè? Ik doe het voor jou hoor, het staat sexy’.

‘Nee, sorry, ik kan het me eerlijk gezegd niet voor de geest halen. Ik let niet zo op die dingen’, zeg ik verontschuldigend.

‘Ja hoor daar gáán we dan met de romantiek. Probeer je aandacht te besteden aan hoe je er uit ziet en je eigen man zíét het niet eens! Het is paarlen voor de zwijnen!’

‘Nou’, probeer ik, ‘Ik vind juist dat je er altijd leuk uitziet, maar dat zit voor mij niet in het slipje dat je aan hebt. Dat heeft toch niets met romantiek te maken?’

‘Ja, ja een beetje slijmen met dat ik er leuk uitzie en ondertussen kijkt meneer niet eens goed. Het is fraai. Wat jou betreft kan ik net zo goed niets aantrekken’.

‘Nou….’, zeg ik met een plagend verwachtingsvol toontje dat de intentie heeft met humor het gesprek wat lucht te geven.

‘Viezerik! Mannen!’, roept ze. ‘Het is ook altijd hetzelfde. Je kunt geen gesprek met hen voeren of het gaat weer over seks. Bah!’ Driftig beent ze de kamer uit waarbij zij haar woorden nog eens kracht bij zet door de deur met zo’n klap dicht te smijten dat die na trilt in de sponning.

Een beetje verbluft neem ik mij voor in het vervolg wat beter op de details te letten. Ineens schiet me een oud liedje te binnen: “Het zijn de kleine dingen die het doen”. Ik neurie het terwijl ik voor haar en mijzelf een kopje thee zet. Bij haar kopje leg ik chocolaatje.

“Schat’. Roep ik. ‘Kom je? Ik heb een kopje thee voor ons gezet’

Als ze even later weer de kamer binnen komt en we zitten samen aan de thee, wijdt ze geen woord meer aan mijn gemankeerde gevoel voor romantiek.

‘Ik wil Ellen en Aad vragen om te komen eten dit weekeinde. Vind je dat ook een goed idee?’, vraagt ze, terwijl zij haar chocolaatje eet.

‘Ja, leuk, gezellig!’ zeg ik, blij dat het tij ineens gekeerd blijkt. Het was kantje boord, misschien was het de chocola. Hoe dan ook voorlopig lijkt de kou uit de lucht.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 85

4.55

(De gemiddelde waardering is 4.5 door 2 stem(-men)

Reacties   

# RE: Kantje boord romantiekAsko De vries robles 14-04-2020 16:31
Vond het leukgeschreven, smakelijk gelachen. Persoonlijk vind indamt het verhaal meer tot zijn recht komt, als je bepaalde details laat terugkomen.Bv chocolade.
# chocolaMartin Reekers 14-04-2020 17:17
Dag Asko,

Bedankt voor de feedback. Ik heb er chocola aan toegevoegd. Want vind je er zo van?
Groet
Martin

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Supermarktactie

Geschreven door Machteld Berkelmans. Geplaatst in Column.
Ken je dat, dat je in de supermarkt bij de kassa staat tijdens een actieperiode. Achter je staan geïrriteerde moeders met hun kroost. Zij komen niet vaak in deze supermarkt...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

 Een leugentje om bestwil.

15, mei, 2020 Jan Boxem

Een sprankje hoop

07, mei, 2020 Esther Goesinne
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!