Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Poëzie
Inzendingen: 1057
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Kantje boord romantiek
© Martin Reekers op .
Aantal hits: 312

‘Ik heb last van mijn liesstreek’, zegt mijn vrouw na een fietstochtje. ‘Ik denk dat het komt door het randje kant aan mijn onderbroek dat bij het fietsen steeds langs de binnenkant van mijn bovenbeen schuurt’.

‘Randje kant?’ vraag ik.

‘Ja dat kantrandje aan mijn slipje. Dat weet je toch wel.’

‘Eh, nee’, antwoord ik. Heb je dat slipje net nieuw dan?

‘Welnee man, dat heb ik al jaren. Je wilt toch niet zeggen dat je dat pikante randje nog nooit gezien hebt hè? Ik doe het voor jou hoor, het staat sexy’.

‘Nee, sorry, ik kan het me eerlijk gezegd niet voor de geest halen. Ik let niet zo op die dingen’, zeg ik verontschuldigend.

‘Ja hoor daar gáán we dan met de romantiek. Probeer je aandacht te besteden aan hoe je er uit ziet en je eigen man zíét het niet eens! Het is paarlen voor de zwijnen!’

‘Nou’, probeer ik, ‘Ik vind juist dat je er altijd leuk uitziet, maar dat zit voor mij niet in het slipje dat je aan hebt. Dat heeft toch niets met romantiek te maken?’

‘Ja, ja een beetje slijmen met dat ik er leuk uitzie en ondertussen kijkt meneer niet eens goed. Het is fraai. Wat jou betreft kan ik net zo goed niets aantrekken’.

‘Nou….’, zeg ik met een plagend verwachtingsvol toontje dat de intentie heeft met humor het gesprek wat lucht te geven.

‘Viezerik! Mannen!’, roept ze. ‘Het is ook altijd hetzelfde. Je kunt geen gesprek met hen voeren of het gaat weer over seks. Bah!’ Driftig beent ze de kamer uit waarbij zij haar woorden nog eens kracht bij zet door de deur met zo’n klap dicht te smijten dat die na trilt in de sponning.

Een beetje verbluft neem ik mij voor in het vervolg wat beter op de details te letten. Ineens schiet me een oud liedje te binnen: “Het zijn de kleine dingen die het doen”. Ik neurie het terwijl ik voor haar en mijzelf een kopje thee zet. Bij haar kopje leg ik chocolaatje.

“Schat’. Roep ik. ‘Kom je? Ik heb een kopje thee voor ons gezet’

Als ze even later weer de kamer binnen komt en we zitten samen aan de thee, wijdt ze geen woord meer aan mijn gemankeerde gevoel voor romantiek.

‘Ik wil Ellen en Aad vragen om te komen eten dit weekeinde. Vind je dat ook een goed idee?’, vraagt ze, terwijl zij haar chocolaatje eet.

‘Ja, leuk, gezellig!’ zeg ik, blij dat het tij ineens gekeerd blijkt. Het was kantje boord, misschien was het de chocola. Hoe dan ook voorlopig lijkt de kou uit de lucht.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Kantje boord romantiek"

Geschreven door Martin Reekers . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(762)
459 commentaren
87 nuttige stemmen.
18.08.20
Feedback schrijfkwaliteit
Ik vind het een prachtig en komisch verhaal.
Alleen hoort het volgens mij meer thuis in de rubriek cursiefje.
  • Waardering schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart