1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 05-09-2020

Hits: 269

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Kakkerlakken

Aangepast: 09-09-2020
Uit Antilliaanse verhalen.(1979)
“Wat loopt er toch over mijn gezicht?” Wild sloeg ik om mij heen en zocht naar de zaklantaarn op het kastje naast mijn bed. In mijn kleine slaapkamer was het aardedonker. Hoe laat zou het zijn? Buiten blafte een hond. Terwijl ik sliep had er iets over mijn gezicht gelopen. En bij de aanraking van mijn hand voelde ik dat het een beest moest zijn. En niet zo’n kleine ook. Opzoek naar de zaklantaarn zwiepte ik de ventilator van het nachtkastje. Waar had ik die klote zaklamp toch neergelegd? Door het wegvallen van de ventilator voelde ik meteen de warmte van de tropen. Mijn huis op Curacao, stond in de wijk Abrahamsz. Een wijk stoffig en kaal. Alleen hoge cactussen zorgden voor wat schaduw. Een heerlijke omgeving voor duizendpoten, hagedissen, kakkerlakken, spinnen en bij veel regen veel muggen. Zweetdruppels drupten in mijn ogen en een paar krachttermen kon ik niet onderdrukken. Na de ventilator was ook de zaklamp op de grond gevallen. Donders nog aan toe. Onder het bed, op de tast, vond ik hem. Nooit zal ik meer vergeten wat ik in het flauwe licht van de zaklantaarn op het behang zag lopen. Een hele colonne kakkerlakken. En niet zulke kleintjes ook. Grote dikke, stinkende kakkerlakken. De bus baygon zorgde, midden in die nacht, voor een ware massaslachting. Maar nog nachten na die tijd schoot ik bij het minste of geringste trippelend geluid recht overeind.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
566
Lezen?
Billenkoek
565
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
551
Lezen?