Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

193 Hits

Publicatie op:
Kakkerlakken
Uit Antilliaanse verhalen.(1979)
“Wat loopt er toch over mijn gezicht?” Wild sloeg ik om mij heen en zocht naar de zaklantaarn op het kastje naast mijn bed. In mijn kleine slaapkamer was het aardedonker. Hoe laat zou het zijn? Buiten blafte een hond. Terwijl ik sliep had er iets over mijn gezicht gelopen. En bij de aanraking van mijn hand voelde ik dat het een beest moest zijn. En niet zo’n kleine ook. Opzoek naar de zaklantaarn zwiepte ik de ventilator van het nachtkastje. Waar had ik die klote zaklamp toch neergelegd? Door het wegvallen van de ventilator voelde ik meteen de warmte van de tropen. Mijn huis op Curacao, stond in de wijk Abrahamsz. Een wijk stoffig en kaal. Alleen hoge cactussen zorgden voor wat schaduw. Een heerlijke omgeving voor duizendpoten, hagedissen, kakkerlakken, spinnen en bij veel regen veel muggen. Zweetdruppels drupten in mijn ogen en een paar krachttermen kon ik niet onderdrukken. Na de ventilator was ook de zaklamp op de grond gevallen. Donders nog aan toe. Onder het bed, op de tast, vond ik hem. Nooit zal ik meer vergeten wat ik in het flauwe licht van de zaklantaarn op het behang zag lopen. Een hele colonne kakkerlakken. En niet zulke kleintjes ook. Grote dikke, stinkende kakkerlakken. De bus baygon zorgde, midden in die nacht, voor een ware massaslachting. Maar nog nachten na die tijd schoot ik bij het minste of geringste trippelend geluid recht overeind.

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Kakkerlakken"

© Jan Boxem

In elke boekenwinkel: