Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 1002
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Dat is kut man
© Karel Bayon op .
Aantal hits: 343

Dat is kut man

We praten, al een tijd, soms zelfs een hele dag. Ik vraag hoe het met je gaat, je vertelt niet zo goed. Ik vraag wat je dwars zit, en je vertelt me je probleem. We praten door en door, ik leer je steeds beter kennen.
        En dan zeg ik; ‘Ik voel me niet zo goed de laatste tijd.’
        Je kijkt me aan en je zegt; ‘Dat is kut man’
het is even stil, en je begint weer over wat je gisteren had gezien of over iets grappigs wat je vandaag had meegemaakt. Het wordt donker en we hebben het nogsteeds over jou.
        ‘Jij raakt nooit gestrest’, ‘Jij bent een van de meest relaxte mensen die ik ken’, ‘Jij hebt je leven toch altijd op orde.’ Het is ingewikkeld om soms te beseffen dat ik zo goed ben geworden in het vertonen van een illusie, dat mensen niet meer de moeite nemen om te vragen hoe het met me gaat.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Dat is kut man"

Geschreven door Karel Bayon . Geplaatst in Kort verhaal.
18.07.20
Feedback:
Correctie tgv oude waarderingen.
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Tryntsje van der Meer 15.06.20
    Herkenbaar hoor...
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !